logolokale
United colleagues standing in a huddle with their hands together

Kennispunt bestaat 1 jaar!

Afgelopen vrijdag vierde het Kennispunt zijn eerste verjaardag. In dat jaar kwam het Kennispunt goed op stoom. Zo volgden ruim 430 vertegenwoordigers van lokale partijen 20 hooggewaardeerde trainingen, bezochten 14.500 mensen www.lokalepolitiekepartijen.nl en steeg het aantal abonnees van de nieuwsbrief tot 750.

Dit jaar bouwen we daar vol energie op voort, met onder andere ten minste 50 trainingen, voortdurend actuele informatie op de site en elke drie weken een verse nieuwsbrief. Dit keer onder meer met informatie over raadsbrede akkoorden, leiderschap en de nieuwste trainingen. Zeg het voort en blijf ons volgen!

Trainingsagenda

U kunt zich weer aanmelden voor nieuwe trainingen. Het Kennispunt kan ook op verzoek een training bij u in de buurt geven. Neemt u daarvoor contact op via info@lokalepolitiekepartijen.nl.
Trainingslocaties nieuwsbrief februari
Voor de komende tijd staan de volgende trainingen gepland:

Permanente campagne: Den Helder, 's Hertogenbosch, Halderberge, Geleen en Beetsterzwaag

In deze training maken we een strategie en een plan om het hele jaar door campagne te voeren. Op 25 februari in Den Helder (wachtlijst), 16 maart in ’s-Hertogenbosch (wachtlijst), 28 maart in Halderberge, 16 mei in Geleen en in Beetsterzwaag.

Bestuurstraining: Utrechtse Heuvelrug

Hoe zorgt u ervoor dat de taken goed verdeeld zijn in het bestuur van uw partij? Dat en meer leert u op de bestuurstraining op 3 maart in Utrechtse Heuvelrug. Deze training is vooral bedoeld voor voorzitters en secretarissen van besturen van lokale politieke partijen.

Online Communicatie: Ridderkerk

Via welke communicatiekanalen informeert u uw leden en kiezers? Hoe zet u een website op? Moet u wel of niet op Twitter? Dat soort vragen komt aan bod in de training (online) communicatie. Op 4 maart in Ridderkerk (wachtlijst).

Op weg naar de verkiezingen: Alphen-Chaam en Eersel

Hoe begin je nu al met het scouten, werven en voorbereiden van kandidaten? Hoe bereid je het verkiezingsprogramma voor? In deze training nemen we lokale partijen mee in de voorbereidingen voor de verkiezingen. Kom op 4 maart naar Alphen-Chaam of op 25 maart naar Eersel!

Op zoek naar aspirant-politici

Op 8 april organiseert het Kennispunt in Hilversum een training over het scouten, werven en voorbereiden van aspirant-politici.

Communicatie- en debattraining voor raadsleden: Groningen

Op 5 maart organiseert het Kennispunt in Groningen een communicatie- en debattraining specifiek voor raadsleden van lokale partijen. Aanmelden kan, maar er is wel een wachtlijst.

Leiderschap voor vrouwen: Valkenburg, Zuidhorn en Ede

Hoe ben je als vrouw in de lokale politiek zo effectief mogelijk? In deze training op 9 maart in Valkenburg, op 28 maart in Zuidhorn en op 7 april in Ede (wachtlijst), leer je overtuigend het woord voeren op een manier die bij jou past.

Ledenwerving: Wormerveer en De Wolden

Hoe je nieuwe leden werft én behoudt, leert u op de training Ledenwerving op 1 april in Wormerveer en op 18 april in De Wolden.

Gezocht: trainers Campagnestrategie

Vanaf oktober 2020 gaat het Kennispunt een training Campagnestrategie aanbieden. Daarin gaan lokale partijen aan de slag met een doelgroepenanalyse, het formuleren van een centrale boodschap en communicatie. We verwachten veel animo voor deze trainingen. Daarom zijn we op zoek naar mensen die de training willen verzorgen in hun regio. Heb je interesse en regionale of lokale campagne-ervaring? Geef je dan op om in juni de gratis train-de-trainers te volgen. Het Kennispunt ontwikkelt het cursusmateriaal en biedt een onkosten- en reisvergoeding.

Nieuw: dossier over raadsbreed akkoord

Raadsbreed akkoord
Ga je na verkiezingen als gemeenteraad voor een raadsbreed akkoord in plaats van voor een klassiek coalitieakkoord? Hoe pak je dat aan en wat zijn de voor- en nadelen? Lees het in ons nieuwe kennisdossier.

Intervieuw: raadsbreed akkoord leidt tot nieuwe samenwerking

Ron-de-Haan-683x1024
De gemeente Castricum werkt al met een raadsbreed akkoord. Wethouder Ron de Haan (De Vrije Lijst) is enthousiast: ‘Het brengt ons van polarisatie naar samenwerking’.

Nieuw: online module Leiderschap voor vrouwen

aardigvaardig
In onze nieuwe online module ‘Leiderschap voor vrouwen’ staan tien tips om als vrouw zo effectief mogelijk te zijn in de lokale politiek.

Stuur onze nieuwsbrief door

Stuurt u de nieuwsbrief van het Kennispunt door naar uw collega-raads- en bestuursleden? Zo bereikt onze informatie zoveel mogelijk vertegenwoordigers van lokale politieke partijen.

Volg ons op social media

Bent u graag op de hoogte van al het nieuws rond lokale politieke partijen? Wilt u weten wat de actuele ontwikkelingen bij het Kennispunt zijn? Volg ons op Facebook of Twitter, dan bent u altijd up-to-date!
twitter facebook