logolokale
United colleagues standing in a huddle with their hands together

Maak een sterk merk van je partij

Permanent campagne voeren: waarom en hoe doe je dat? Ervaringsdeskundige Caren van der Lee van Jong Uden vertelt erover. En verder: hoe zet je social media effectief in? Hoe gaat een training van het Kennispunt in z’n werk? Welke trainingen zijn er de komende tijd? Dat en meer in deze nieuwsbrief met als motto: maak een sterk merk van je partij!

Trainingsagenda

U kunt zich weer aanmelden voor nieuwe trainingen. Het Kennispunt kan ook op verzoek een training bij u in de buurt geven. Neemt u daarvoor contact op via info@lokalepolitiekepartijen.nl.
Trainingslocaties nieuwsbrief maart

Training Permanente Campagne ’s-Hertogenbosch 16 maart 2020 gaat NIET door!

Helaas gaat de training Permanente Campagne op 16 maart in het provinciehuis te ’s-Hertogenbosch NIET door. Tot en met 16 maart mogen geen bijeenkomsten op het provinciehuis plaatsvinden met meer dan 25 personen. Vanzelfsprekend voldoen wij aan die eis.

We zullen de training later dit jaar alsnog organiseren en sturen u bericht zodra de nieuwe datum bekend is. Wat ons betreft hoe eerder hoe beter. We hopen dat de maatregelen om het coronavirus in te dammen effectief zullen zijn.
Voor de komende tijd staan de volgende trainingen gepland:

Op weg naar de verkiezingen: Eersel en Vrouwenpolder

Hoe begin je nu al met het scouten, werven en voorbereiden van kandidaten? Hoe bereid je het verkiezingsprogramma voor? In deze training nemen we lokale partijen mee in de voorbereidingen voor de verkiezingen. Kom op 25 maart naar Eersel of op 21 april naar Vrouwenpolder!

Permanente campagne: Halderberge, Geleen, Beetsterzwaag en Rijsbergen

In deze training maken we een strategie en een plan om het hele jaar door campagne te voeren. Op 28 maart in Halderberge en op 16 mei in Geleen, Beetsterzwaag en Rijsbergen.

Leiderschap voor vrouwen: Zuidhorn en Ede

Hoe ben je als vrouw in de lokale politiek zo effectief mogelijk? In deze training op 28 maart in Zuidhorn en op 7 april in Ede (wachtlijst), leert u overtuigend het woord voeren op een manier die bij u past.

Spreken in het openbaar: Nistelrode

Hoe houd je een goed betoog, waarbij de toehoorders je boodschap onthouden en je er zelf ook plezier in hebt? Na deze training spreekt u met vertrouwen in het openbaar. Op 4 april in Nistelrode.

Ledenwerving: Wormerveer en De Wolden

Hoe je nieuwe leden werft én behoudt, leert u op de training Ledenwerving op 1 april in Wormerveer en op 18 april in De Wolden.

Op zoek naar aspirant-politici: Hilversum

Op 8 april organiseert het Kennispunt in Hilversum een training over het scouten, werven en voorbereiden van aspirant-politici.

Campagnestrategie: Gemert

In deze training gaat u een campagnestrategie opstellen. Welke analyses moet je maken? Hoe bepaal je doelgroepen en hoe vertaal je je strategie in acties? Geschikt voor voorzitters, secretarissen en campagnecoördinatoren. Op 7 mei in Gemert.

Bestuurstraining: Waalwijk

Hoe zorg je ervoor dat de taken goed verdeeld zijn in het bestuur van je partij? Dat en nog veel meer leer je op de bestuurstraining op 12 mei in Waalwijk. Deze training is vooral bedoeld voor voorzitters en secretarissen van besturen van lokale politieke partijen.

Interview: over fris blijven en campagne voeren

Foto Caren van der Lee (1)
‘Wil je van je lokale partij een sterk merk maken? Voer dan permanent campagne’, adviseert Caren van der Lee, bestuurslid van lokale partij Jong Uden en trainer bij het Kennispunt. Zij deelt graag haar kennis en ervaring.

Nieuw dossier: lokale media

Lokale media
De lokale journalistiek verandert. Is dat erg? Zo ja, kan en moet de gemeenteraad daar iets aan doen? Het nieuwe dossier op de site van het Kennispunt geeft antwoorden op deze en andere vragen.

Nieuw: module over online communicatie

Communicatie wordt steeds directer en interactiever. Twitter, Facebook en Instagram bieden ruimte voor dialoog en om zelf te bepalen welke berichten je plaatst. Hoe communiceer je als lokale partij effectief online? De nieuwe module ‘online communicatie’ staat boordevol tips.

Over taggen en hashtags: online communiceren kun je leren

IMG_1112
Naast een module over online communicatie, biedt het Kennispunt ook een training aan over dit onderwerp. Evert Voshart was erbij en doet verslag van een inspirerende en leerzame avond. Ook interesse in deze training? Neemt u dan contact op via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

VNG zoekt leden voor bestuur en commissies

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) zoekt raadsleden, wethouders en burgemeesters die lid willen worden van het bestuur of de commissies (30 vacatures). Als bestuurslid bestuurt u de vereniging en stelt u de strategie van de VNG vast. Het bestuur bereidt de Algemene Ledenvergadering voor en vertegenwoordigt de leden bij onderhandelingen met het Rijk en het parlement. Als lid van een van de negen commissies adviseert u het bestuur over standpunten over allerlei thema’s. Belangrijke vacatures dus!

U kunt solliciteren tot 23 maart 12.00 uur, via deze link.
Meer informatie over vacatures en solliciteren vindt u hier.

Scoutingscommissie lokale politieke partijen

De VNG heeft in 2014 een scoutingscommissie lokale politieke partijen opgericht om de vertegenwoordiging van lokale partijen in het bestuur en de commissies te vergroten. Deze scoutingscommissie onder leiding van Marco Pastors kan u ondersteunen in de sollicitatie en doet een aanbeveling over de kandidaten aan de selectiecommissie. Wilt u contact opnemen met de scoutingscommissie om te bespreken wat zij voor u kunnen betekenen? Stuurt u dan een e-mail aan de secretaris van de scoutingscommissie: Frans van de Waart: frans.vandewaart@vng.nl

Stuur onze nieuwsbrief door

Stuurt u de nieuwsbrief van het Kennispunt door naar uw collega-raads- en bestuursleden? Zo bereikt onze informatie zoveel mogelijk vertegenwoordigers van lokale politieke partijen.

Volg ons op social media

Bent u graag op de hoogte van al het nieuws rond lokale politieke partijen? Wilt u weten wat de actuele ontwikkelingen bij het Kennispunt zijn? Volg ons op Facebook of Twitter, dan bent u altijd up-to-date!
twitter facebook