logolokale
United colleagues standing in a huddle with their hands together

Op weg naar 2020!

Dit is alweer de laatste nieuwsbrief van het eerste jaar van het Kennispunt Lokale Politieke Partijen. We houden u ook in 2020 op de hoogte van de activiteiten van het Kennispunt. Wat dacht u bijvoorbeeld van een interessante training over ledenwerving of permanente campagne? Meer daarover, en over onze andere activiteiten, leest u in deze nieuwsbrief. Fijne feestdagen en tot in 2020!

Traningsagenda

Voor de komende tijd staan de volgende trainingen gepland:

Bestuurstraining: 11 januari 2020 in Hoorn

Hoe zorgt u ervoor dat de taken goed verdeeld zijn in het bestuur van uw partij? Dat en meer leert u op de bestuurstraining op zaterdag 11 januari van 10.00 tot 13.00 uur in Hoorn. Deze gratis training is vooral bedoeld voor voorzitters en secretarissen van besturen van lokale politieke partijen.

Ledenwerving in Ede en Boekel

Hoe je nieuwe leden werft én behoudt, kunt u leren op de gratis training Ledenwerving op maandagavond 13 januari 2020 in Ede en op zaterdag 18 januari 2020 in Boekel.

Online Communicatie in Geleen, Ridderkerk en Drachten

Via welke communicatiekanalen informeert u uw leden en kiezers? Hoe zet u een website op? Moet u nu wel of niet op Twitter? Allemaal vragen die aan bod komen in de training (online) communicatie. Op 25 januari in Geleen, op 1 februari in Drachten en op 4 maart in Ridderkerk.

Permanente campagne in 's-Hertogenbosch

In deze training maken we een strategie en een plan om permanent campagne te voeren, met als doel om de zichtbaarheid van uw partij en het contact met de kiezers te verbeteren. Niet alleen vlak voor de verkiezingen, maar elk jaar en elke maand. Eerste training: maandagavond 16 maart 2020 in, ’s-Hertogenbosch.

Interview: ‘Jongeren betrekken? Neem hen dan wel serieus!’

Tom Nowee
Een jongerenafdeling kan heel waardevol zijn voor uw lokale politieke partij. En ook voor de jongeren die erbij betrokken zijn. ‘Maar dan moet de partij de jongeren wel serieus nemen en echt geïnteresseerd zijn in hun mening’, zegt Tom Nowee (21). Hij deelt graag zijn ervaringen als voorzitter van Jong Gemeentebelang Nunspeet.

Nieuwe online modules:

Meer vrouwen in de politiek in vijf stappen

Meer vrouwen in de politiek
Wat kun je doen om meer vrouwen te interesseren om raadslid of wethouder te worden? De nieuwe online module op de website van het Kennispunt biedt u in vijf stappen tips uit de praktijk.

Hoe schrijf ik een persbericht?

ProDemos – Huis voor democratie en rechtsstaat
Een goed persbericht schrijven, hoe doe je dat ook alweer? Lees het in de online module ‘hoe schrijf ik een persbericht?’

Nieuwe dossiers: burgerparticipatie en Wvggz

In de kennisdossiers op de website van het Kennispunt vindt u inhoudelijke informatie over actuele onderwerpen die in veel gemeenten spelen. Het is de moeite waard om regelmatig te kijken, want er komen steeds nieuwe dossiers bij. Recent zijn twee dossiers geplaatst:

Toolkit Democratische weerbaarheid

toolkit democratische weerbaarheid
Als politieke ambtsdrager is het belangrijk dat u democratisch weerbaar bent en integer handelt. Het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft een Toolkit Democratische Weerbaarheid laten ontwikkelen om u daarbij te ondersteunen. Interesse?

Volg ons op Twitter

Bent u graag op de hoogte van al het nieuws rond lokale politieke partijen? Wilt u weten wat de actuele ontwikkelingen bij het Kennispunt zijn? Volg ons op Twitter, dan bent u altijd up-to-date!
twitter