logolokale

Nieuwe trainingen om partij en fractie te versterken

Een half jaar na de gemeenteraadsverkiezingen is de eerste inwerkperiode van colleges en gemeenteraden achter de rug. Dit is hét moment om in je partij en fractie te gaan investeren. Het Kennispunt biedt daarvoor diverse (nieuwe) trainingen aan. Bijvoorbeeld om permanent campagne te voeren met je eigen partij. Of een training voor fractievoorzitters om hun rollen optimaal te vervullen. Bekijk ook de module over het organiseren van bijeenkomsten. En bezoek in jouw provincie de Regiodag van het Kennispunt, waar je kennis opdoet en kunt netwerken met andere lokale partijen. Zien we je daar?

Training Permanente Campagne met je eigen partij

PermanentecampagneDEF
In deze training ga je met je eigen partij aan de slag om een strategie en een plan te maken om permanent campagne te voeren. Dus niet alleen vlak voor verkiezingen, maar elk jaar, elke maand. Zo verbeter je de zichtbaarheid van je partij en verstevig je het contact met je kiezers. Heb je interesse in deze training? Geef dat dan door via onderstaande link, dan nemen wij contact met je op.

Nieuwe module: Organiseren bijeenkomsten

Organiseren bijeenkomsten
Bijeenkomsten zijn heel geschikt om met je kiezers in contact te komen. Maar hoe zorg je dat een bijeenkomst interessant en succesvol is? De nieuwe module geeft daar praktische tips en adviezen voor.


Dossier over Gemeentelijke dienstverlening

Gemeentelijke dienstverlening
Als inwoner haal je je paspoort of identiteitskaart bij de gemeente. De gemeente houdt toezicht op veiligheid, verstrekt vergunningen en uitkeringen. Zo verleent de gemeente allerlei (digitale) diensten aan inwoners, ondernemers en organisaties. In het nieuwe dossier lees je hoe je als gemeenteraad invloed kunt hebben op de kwaliteit van de gemeentelijke dienstverlening.

Training Fractievoorzitter

Training Fractievoorzitter
Als fractievoorzitter leid je de fractie, ben je boegbeeld van de partij en aanspreekpunt voor andere partijen. Hoe vul je die rollen in, en hoe ontwikkel je je als leider van de fractie in de gemeenteraad? In deze nieuwe training ga je daarmee aan het werk, samen met fractievoorzitters van andere lokale partijen.

De Regiodagen Lokale Partijen gaan van start!

regiodag2
A.s. zaterdag, 17 september, start de reeks Regiodagen die het Kennispunt in alle provincies organiseert. Tijdens de Regiodag volg je onder andere workshops over het professionaliseren van je partij en politieke werk. Je werkt samen en wisselt kennis en ervaring uit met andere lokale partijen in de regio. Goed voor je netwerk! In de link hieronder zie je wanneer we in jouw provincie zijn en kun je je aanmelden.

Klankbordgroep Wet op de Politieke Partijen: aanmelden kan nog

Ledenwerving training
Het Kennispunt organiseert twee klankbordgroepen over de Wet op de Politieke Partijen. We gaan met je in gesprek over de uitgangspunten van de Wet, de regeling zelf en de uitvoering. De klankbordgroepen zijn op 16 (Apeldoorn) en 30 september (Rosmalen). Je bent van harte welkom om mee te doen.

Trainingen

De komende tijd biedt het Kennispunt weer diverse trainingen aan, online en op locatie. Hieronder vind je een overzicht en kun je je direct aanmelden.

Regiodag Lokale Partijen

Vanaf 17 september in alle provincies

Integriteit in de politiek

19 september (online)

Spreken in het openbaar

21 september (online)

Train-de-trainers Permanente Campagne

24 september (Soest)

Snellezen

28 september (online)

Intervisie met collega-raadsleden uit uw regio

3, 12, 17 en 19 oktober

Nieuwsbrief maken

4 oktober (Rosmalen)

Vloggen voor politici en politieke partijen

11 oktober (Deventer)

Training Fractievoorzitter

2 en 17 november (Brabant)

Stuur je de nieuwsbrief van het Kennispunt door naar je collega-raadsleden en bestuursleden? Zo bereikt onze informatie zoveel mogelijk vertegenwoordigers van lokale politieke partijen.

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je hier uitschrijven.

Volg ons op sociale media

Ben je graag op de hoogte van al het nieuws rond lokale politieke partijen? Wil je weten wat de actuele ontwikkelingen bij het Kennispunt zijn? Volg ons op Facebook, Twitter of LinkedIn, dan ben je altijd up-to-date!
twitter facebook linkedin