logolokale

Meer dan 500 partijen volgden training Kennispunt

Als raads- of bestuurslid van een lokale partij heb je een bomvolle agenda. Vind dan maar eens tijd om trainingen te volgen. Toch is dat de moeite meer dan waard. De debattraining van het Kennispunt helpt je bijvoorbeeld als raadslid effectiever te debatteren. De training permanente campagne leert je strategisch campagne te voeren met je partij. Dat loont altijd! Gelukkig ervaren veel lokale partijen dat zelf: al meer dan 500 partijen volgden trainingen bij het Kennispunt. Investeren in bekwaamheid is ook belangrijk voor het gezag van de overheid, blijkt uit recent onderzoek van de Raad voor het Openbaar Bestuur (ROB). Lees daarover het interview met ROB-lid Katrien Termeer in deze nieuwsbrief. En kies uit ons trainingsoverzicht hoe jij gaat investeren in de kwaliteit van je raadswerk of partij!

Interview Katrien Termeer (ROB): overheid moet gezag terugwinnen

Overhandiging 'Gezag herwinnen' aan minister Bruis Slot (1)
Van toeslagenaffaire tot stikstofcrisis: op sommige gebieden neemt het gezag van de overheid af. En dat is ernstig. Aldus nieuw onderzoek van de Raad voor het Openbaar Bestuur. Om gezag te herwinnen, moet de overheid bekwaam, betrouwbaar en betrokken zijn. Dat geldt ook op lokaal niveau. Dat zegt ROB-lid en hoogleraar Katrien Termeer, die aan het onderzoek meewerkte.

Op naar de volgende 500!

500NIEUWSBRIEF
Recent gingen we over de 500 lokale partijen heen die een training volgden van het Kennispunt. Daar zijn we trots op en blij mee. Het trainingsaanbod vormt het ‘hart’ van het werk van het Kennispunt. Mede daarmee ondersteunen we lokale partijen die geen gebruik kunnen maken van een landelijk partijbureau of wetenschappelijk instituut. Investeer jij ook in de kwaliteit van je raads- of partijwerk? Goed voor je partij en voor de lokale democratie. Op naar de volgende 500!

Meld je partij aan voor de training permanente campagne

PermanentecampagneDEF
Je wilt dat jouw partij niet alleen vlak voor verkiezingen, maar altijd zichtbaar is in de gemeente en voor kiezers. In deze training maak je met je eigen partij een strategie en een plan om permanent campagne te voeren. Je volgt de training met je fractie, bestuursleden, leden en vrijwilligers. Het Kennispunt levert een trainer, de datum van de training bepalen jullie zelf. Interesse? Geef dat door via onderstaande link, dan nemen wij contact met je op.

Nieuw dossier: Locaties opvang asielzoekers

Bron: Directe voorlichting. https://www.flickr.com/photos/132590650@N02/17149514026/
Het Rijk vraagt gemeenten om locaties voor opvang van asielzoekers te realiseren. Zoveel mogelijk vrijwillig, maar het kabinet werkt aan een ‘spreidingswet’ om hen eventueel te kunnen verplichten. Het nieuwe dossier geeft inzicht in de taken en verantwoordelijkheden van gemeenten in de opvang van asielzoekers.

Rondleiding Tweede Kamer en gesprek Kamerlid Eerdmans (17 januari)

plenaire_zaal_jpg
De komende maanden organiseert het Kennispunt rondleidingen in de Tweede Kamer voor leden en vertegenwoordigers van lokale politieke partijen. Na afloop gaan we in gesprek met een Tweede Kamerlid. Op 17 januari 2023 doen we dat met Joost Eerdmans (JA21). Wil je erbij zijn? Geef je dan snel op: er kunnen maximaal 30 mensen meedoen aan de rondleiding en het gesprek!

Debattraining met je eigen fractie

Debattraining | Training Kennispunt Lokale Politieke Partijen
Het Kennispunt organiseert de debattraining speciaal voor jouw partij. Je gaat met je fractie, eventueel aangevuld met (bestuurs)leden en vrijwilligers aan de slag met debatteren. Hoe bereid je je voor, welke debatstijlen zijn er? Wanneer zet je welke stijl in? Je leert hoe je een betoog opbouwt en tegenargumenten weerlegt. Interesse in deze training? Neem dan via onderstaande link contact met ons op!

Regiodagen Lokale Partijen: binnenkort in Tilburg, Zutphen, Groningen, Hoorn en Hellendoorn

regiodag2
Je bent van harte welkom bij de Regiodag Lokale Partijen die het Kennispunt bij jou in de buurt organiseert. Tijdens de Regiodag volg je onder andere workshops over het professionaliseren van je partij en politieke werk. Je wisselt kennis en ervaring uit met andere lokale partijen in de regio. Goed voor je netwerk! Kijk snel wanneer we in jouw regio zijn. Aanmelden kan nog.

Trainingen

De komende tijd biedt het Kennispunt weer diverse trainingen aan, online en op locatie. Hieronder vind je een overzicht en kun je je direct aanmelden.

Training Fractievoorzitter

17 november (Purmerend), 8 december (Veenhuizen)

Regiodag Lokale Partijen

19 november (Tilburg, Zutphen en Groningen), 26 november (Hellendoorn, Hoorn), 10 december (Kortgene)

Basistraining Facebook en Instagram voor jouw partij

22 november (online)

Basistraining Twitter voor raadsleden

23 november (online)

Nieuwsbrief maken

29 november (Rosmalen)

Effectief oppositievoeren

8 december (Boxtel)

Snellezen

12 december (online)

Sociale media training

14 december (Almere)

Bestuurstraining

15 december (Helmond)

Spreken in het openbaar

30 januari (online)

Vrouw in de politiek

8 februari (online)

Stuur je de nieuwsbrief van het Kennispunt door naar je collega-raadsleden en bestuursleden? Zo bereikt onze informatie zoveel mogelijk vertegenwoordigers van lokale politieke partijen.

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je hier uitschrijven.

Volg ons op sociale media

Ben je graag op de hoogte van al het nieuws rond lokale politieke partijen? Wil je weten wat de actuele ontwikkelingen bij het Kennispunt zijn? Volg ons op Facebook, Twitter of LinkedIn, dan ben je altijd up-to-date!
twitter facebook linkedin