logolokale

2023: op weg naar gelijk speelveld voor lokale partijen

Het Kennispunt wenst jou en je partij een voorspoedig 2023! Binnenkort starten de campagnes voor de Provinciale Staten- en waterschapsverkiezingen op 15 maart. Lijsttrekker Sandra de Jong en campagneleider Chris Tiekstra vertellen in deze nieuwsbrief hoe zij zich voorbereiden. Lees ook welke lokale waterschapspartijen een campagnevideo of fotoshoot hebben gewonnen in de eindejaarsloterij van het Kennispunt. Tussen verkiezingen door is het belangrijk om permanent campagne te voeren. Volg met je partij onze training of bekijk de nieuwe module permanente campagne. Met het trainingsaanbod helpt het Kennispunt je ook in 2023 graag om je partij verder te professionaliseren. En we blijven ons inzetten voor een gelijk speelveld voor lokale partijen.

Met lokale helden de provinciale campagne in

HGF_7038
Sandra de Jong, lijsttrekker voor Provinciaal Belang Fryslân, en Chris Tiekstra, campagneleider voor Lokaal-Limburg, willen beiden het lokale geluid in de Staten brengen. ‘Lokale helden’ spelen een belangrijke rol in hun campagnes, vertellen zij in een interview. ‘Kiezers stemmen op mensen die hen aanspreken.’

Winnaars loterij waterschapspartijen

Eindejaarsloterij
Het Kennispunt bestaat twee jaar als zelfstandige stichting. Om dat te vieren, verlootten we vijf campagnevideo’s en vijf fotoshoots onder lokale waterschapspartijen. Aan de loterij deden 52 vertegenwoordigers van lokale waterschapspartijen mee. Met de winnaars wordt contact opgenomen over de manier waarop en wanneer zij hun prijs kunnen ‘incasseren’. Alle winnaars gelukgewenst en veel succes met de campagnevideo’s en de fotoshoots!

Nieuwe module: permanente campagne

MODULEPC
Wanneer je tussen twee verkiezingen in permanent campagne voert, maak je de speerpunten van je partij zichtbaar en vergroot je de herkenbaarheid van je partij. In de nieuwe module lees je hoe je in vijf stappen effectief permanent campagne voert.

Nieuw dossier: horeca

Dossier Horeca
Cafés en restaurants bieden werk en vertier, maar soms ook overlast. De gemeente bepaalt waar een horecazaak zich kan vestigen en aan welke regels die moet voldoen. Het nieuwe dossier biedt informatie en inspiratie om het horecabeleid van je gemeente vorm te geven.

11 februari: train-de-trainers Permanente Campagne

MJH_9166 - (high res) (1)
Heb jij ervaring met campagne voeren en communicatie? Ben je actief bij een lokale partij en wil je je kennis overdragen aan andere lokale partijen? Dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zoeken mensen die opgeleid willen worden als trainer Permanente Campagne en trainingen willen geven aan lokale partijen. Iets voor jou? Kom dan naar de train-de-trainers op 11 februari 2023!

18 maart: train-de-trainers Begeleider Teamsessies fracties en besturen

Train de trainers: Begeleider Teamsessies en besturen
Veel fracties en besturen vragen het Kennispunt een teamsessie te begeleiden, om meer inzicht te krijgen in hoe de samenwerking en het functioneren van de fractie of het bestuur verbeterd kunnen worden. We hebben hier een aanbod Teamsessies fracties en besturen voor ontwikkeld. We zoeken nu trainers die de teamsessies willen gaan begeleiden. Iets voor jou? Geef je dan op voor de train-de-trainers op 18 maart in Soest.

Trainingen

Het Kennispunt biedt de komende tijd weer volop trainingen aan, online en op locatie. Hieronder vind je een overzicht en kun je je direct aanmelden.

Intervisie met collega-raadsleden uit jouw regio

18 januari (Zoetermeer)

Training Fractievoorzitter

18 januari (Nieuwerkerk aan den IJssel)

Train-de-trainers Debatteren

21 januari (Soest)

Integriteit in de politiek

25 januari (online)

Spreken in het openbaar

30 januari, 20 februari (beide online)

Basistraining Twitter voor politici van lokale partijen

1 februari (online)

Vrouw in de politiek

8 februari (online)

Rondleiding Tweede Kamer en gesprek met Tweede Kamerlid Inge van Dijk

9 februari (Den Haag)

Basistraining Facebook en Instagram voor jouw partij

13 februari (online)

Intervisie met collega-fractievoorzitters uit jouw regio

13 februari (Oost-Brabant)

Stuur je de nieuwsbrief van het Kennispunt door naar je collega-raadsleden en bestuursleden? Zo bereikt onze informatie zoveel mogelijk vertegenwoordigers van lokale politieke partijen.

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je hier uitschrijven.

Volg ons op sociale media

Ben je graag op de hoogte van al het nieuws rond lokale politieke partijen? Wil je weten wat de actuele ontwikkelingen bij het Kennispunt zijn? Volg ons op Facebook, Twitter of LinkedIn, dan ben je altijd up-to-date!
twitter facebook linkedin