logolokale

Vervolgtraining debatteren nu beschikbaar

Het Kennispunt biedt, naast de basistraining, nu ook een vervolgtraining debatteren aan, gericht op de tweede termijn van de raadsvergadering. In deze nieuwsbrief lees je er meer over. Lijsttrekkers Klazien Hartog en Antoinet Looman vertellen hoe ze zich voorbereiden op de waterschapsverkiezingen. Wethouders zijn van harte welkom bij de netwerkbijeenkomst op 10 maart. En je kunt je nog aanmelden voor de rondleiding in de Tweede Kamer en het gesprek met Kamerlid Inge van Dijk op 9 februari. Veel informatie dus weer in deze nieuwsbrief, die intussen ruim 3000 abonnees heeft. Stuur de nieuwsbrief door, zodat we nóg meer lokale partijen bereiken!

Lijsttrekkers waterschapspartijen: altijd in actie voor het water

Klazien Hartog (1)
Al jong raakten ze beiden doordrongen van het belang van water: Klazien Hartog (Groen, Water en Land) en Antoinet Looman (Water Natuurlijk Rijn en IJsssel). Nu sporen ze kiezers aan om op 15 maart te stemmen op ‘hun’ waterschapspartij. In gesprek met twee bevlogen lijsttrekkers.

Nieuw: Vervolgtraining debatteren

Vervolgtraining debatteren | Kennispunt Lokale Politieke Partijen
Sinds kort biedt het Kennispunt een vervolgtraining debatteren aan, gericht op de tweede termijn van de raadsvergadering. Hoe ga je om met interrupties? Hoe blijf je bij je eigen boodschap? Je volgt de training met je eigen fractie, het Kennispunt levert een trainer.

9 februari: Rondleiding Tweede Kamer en gesprek Kamerlid Inge van Dijk

IMG_9704
Op 17 januari kwamen vertegenwoordigers van lokale partijen naar de Tweede Kamer voor een rondleiding en een geanimeerd gesprek met Tweede Kamerlid Joost Eerdmans (JA21). Kon je er niet bij zijn? Op 9 februari krijg je een nieuwe kans. Dan organiseert het Kennispunt een rondleiding en een gesprek met Tweede Kamerlid Inge van Dijk (CDA). Geef je gauw op, want de Tweede Kamerbezoeken zijn snel volgeboekt!

11 februari: train-de-trainers Permanente Campagne

MJH_9166 - (high res) (1)
Heb jij ervaring met campagne voeren en communicatie? Ben je actief bij een lokale partij en wil je je kennis overdragen aan andere lokale partijen? Dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zoeken mensen die opgeleid willen worden als trainer Permanente Campagne en trainingen willen geven aan lokale partijen. Iets voor jou? Kom dan naar de train-de-trainers op 11 februari 2023!

Kom naar de netwerkbijeenkomst voor wethouders op 10 maart

_MJH8088_1
Ben je wethouder voor een lokale politieke partij? Kom dan naar de informele netwerkbijeenkomst voor wethouders, die het Kennispunt op 10 maart organiseert in Beetsterzwaag, en later ook in andere delen van het land. We willen ervaringen uitwisselen over je rol als wethouder in relatie tot het bestuur en de raadsleden van je lokale partij. Hoe werk je samen en blijf je zichtbaar als partij? We hopen van elkaar te leren, en te horen welk aanbod wethouders nodig hebben van het Kennispunt.

18 maart: train-de-trainers Begeleider Teamsessies fracties en besturen

Train de trainers: Begeleider Teamsessies en besturen
Veel fracties en besturen vragen het Kennispunt een teamsessie te begeleiden, om meer inzicht te krijgen in hoe de samenwerking en het functioneren van de fractie of het bestuur verbeterd kunnen worden. We hebben hier een aanbod Teamsessies fracties en besturen voor ontwikkeld. We zoeken nu trainers die de teamsessies willen gaan begeleiden. Iets voor jou? Geef je dan op voor de train-de-trainers op 18 maart in Soest.

Trainingen

Het Kennispunt biedt de komende tijd weer volop trainingen aan, online en op locatie. Hieronder vind je een overzicht en kun je je direct aanmelden. De trainingen zijn bedoeld voor lokale en regionale partijen die géén gebruik kunnen maken van ondersteuning van een landelijke partij.

Vrouw in de politiek

8 februari (online)

Basistraining Instagram en Facebook voor jouw partij!

13 februari (online)

Intervisie met collega-fractievoorzitters uit jouw regio

13 februari (Brabant, Limburg), 30 maart (Groningen, Friesland, Drenthe)

Spreken in het openbaar

20 februari (online)

Integriteit in de politiek

23 maart (online)

Training fractievoorzitter

29 maart (Wijdemeren)

Stuur je de nieuwsbrief van het Kennispunt door naar je collega-raadsleden en bestuursleden? Zo bereikt onze informatie zoveel mogelijk vertegenwoordigers van lokale politieke partijen.

Wil je de nieuwsbrief niet meer ontvangen, dan kun je je hier uitschrijven.

Volg ons op sociale media

Ben je graag op de hoogte van al het nieuws rond lokale politieke partijen? Wil je weten wat de actuele ontwikkelingen bij het Kennispunt zijn? Volg ons op Facebook, Twitter of LinkedIn, dan ben je altijd up-to-date!
twitter facebook linkedin