logolokale
United colleagues standing in a huddle with their hands together

Grote belangstelling voor onze trainingen

Hoe ondersteunt in Heerhugowaard een ‘wetenschappelijk bureau’ een lokale gemeenteraadsfractie? Wat kun je als gemeente doen voor mensen met problematische schulden? En hoe leg je als lokale partij verantwoording af over je inkomsten en uitgaven? U leest erover in deze nieuwsbrief. En check ook ons uitgebreide en zeer gewilde aanbod aan (gratis) trainingen!

Trainingsagenda

U kunt zich weer opgeven voor de trainingen van de komende tijd. Wacht daarmee niet te lang, de trainingen zijn snel vol. Sommige zijn al volgeboekt of hebben een wachtlijst. U ziet dat wanneer u zich aanmeldt. Wilt u dat het Kennispunt een training geeft bij u in de regio? Dat kan. Neem dan contact op via info@lokalepolitiekepartijen.nl.
Trainingslocaties nieuwsbrief jan
Voor de komende tijd staan de volgende trainingen gepland:

Bestuurstraining: Utrechtse Heuvelrug

Hoe zorgt u ervoor dat de taken goed verdeeld zijn in het bestuur van uw partij? Dat en meer leert u op de bestuurstraining op 3 maart in Utrechtse Heuvelrug. Deze training is vooral bedoeld voor voorzitters en secretarissen van besturen van lokale politieke partijen.

Ledenwerving: Drachten en De Wolden

Hoe je nieuwe leden werft én behoudt, leert u op de training Ledenwerving op 1 februari in Drachten (volgeboekt) en op 18 april in De Wolden.

Online Communicatie: Drachten en Ridderkerk

Via welke communicatiekanalen informeert u uw leden en kiezers? Hoe zet u een website op? Moet u wel of niet op Twitter? Dat soort vragen komt aan bod in de training (online) communicatie. Op 1 februari in Drachten (volgeboekt) en op 4 maart in Ridderkerk.

Communicatie- en debattraining voor raadsleden: Groningen

Op 5 maart organiseert het Kennispunt in Groningen een communicatie- en debattraining specifiek voor raadsleden van lokale partijen. Aanmelden kan, maar er is wel een wachtlijst.

Op weg naar de verkiezingen: Alphen-Chaam en Eersel

Hoe begin je nu al met het scouten, werven en voorbereiden van kandidaten? Hoe bereid je het verkiezingsprogramma voor? In deze training nemen we lokale partijen mee in de voorbereidingen voor de verkiezingen. Kom op 4 maart naar Alphen-Chaam of op 25 maart naar Eersel!

Permanente campagne: Den Helder en ‘s-Hertogenbosch

In deze training maken we een strategie en een plan om permanent campagne te voeren, om de zichtbaarheid van uw partij en het contact met de kiezers te verbeteren. Niet alleen vlak voor de verkiezingen, maar elk jaar en elke maand. Op 25 februari in Den Helder en op 16 maart in ’s-Hertogenbosch.

Leiderschap voor vrouwen: Zuidhorn en Ede

Hoe ben je als vrouw in de lokale politiek zo effectief mogelijk? In deze training op 28 maart in Zuidhorn leer je overtuigend het woord voeren op een manier die bij jou past.

'Wetenschappelijk bureau' ter ondersteuning van de fractie

'Wetenschappelijk bureau' ter ondersteuning van de fractie
Bij lokale partij Senioren Heerhugowaard voert een steunfractie als een ‘wetenschappelijk bureau’ onderzoeksopdrachten uit voor de raadsfractie. Ze maken ingewikkelde onderwerpen inzichtelijk en checken feiten. Partijvoorzitter Peter van der Horst vertelt erover.

Nieuw: dossier over schuldhulpverlening

geld- schuldhulpverlening
Steeds meer mensen met problematische schulden hebben geen schuldhulp. Wat kun je daar als gemeente aan doen? Het nieuwe dossier zet de feiten op een rij.

Nieuw: online module over transparante financiën

Transparante financiën
Hoe ben je als lokale partij transparant over je financiën? In de nieuwe module geven we informatie over wettelijke verplichtingen en suggesties en voorbeelden van hoe een politieke partij verantwoording kan afleggen over inkomsten en uitgaven.

Kennispunt op Facebook

Het Kennispunt is nu ook actief op Facebook! Op onze Facebookpagina leest u nieuws en berichten over de trainingen. We delen er ook voorbeelden en nieuws van en over lokale partijen.

Stuur onze nieuwsbrief door

Stuurt u de nieuwsbrief van het Kennispunt door naar uw collega-raads- en bestuursleden? Zo bereikt onze informatie zoveel mogelijk vertegenwoordigers van lokale politieke partijen.

Volg ons op Twitter

Bent u graag op de hoogte van al het nieuws rond lokale politieke partijen? Wilt u weten wat de actuele ontwikkelingen bij het Kennispunt zijn? Volg ons op Twitter, dan bent u altijd up-to-date!
twitter