logolokale
United colleagues standing in a huddle with their hands together

Maak kennis met de Raad van Toezicht

ProDemos heeft een Raad van Toezicht ingesteld voor het Kennispunt. Een belangrijke stap op weg naar verzelfstandiging. Dit najaar zal de raad het bestuur van het Kennispunt gaan benoemen. In deze nieuwsbrief maakt u kennis met de drie leden van de Raad van Toezicht. Daarnaast een nieuw dossier over bodemdaling en natuurlijk weer een goedgevulde trainingsagenda!

Even voorstellen: de leden van de Raad van Toezicht

Image-1
Marian Witte, Angelika Pelsink en Aimée van der Ham: dat zijn de drie leden van de Raad van Toezicht van het Kennispunt. Wie zijn zij? In drie korte interviews stellen zij zich aan u voor.

Nieuw dossier: Bodemdaling

Bodemdaling
In veel gemeenten daalt de bodem. Dat heeft nogal wat schadelijke gevolgen: van funderingsproblemen voor particulieren tot het risico van verzakking van de gemeentelijke infrastructuur. In het nieuwe dossier leest u wat u kunt doen als u hier als raadslid mee te maken krijgt.

Trainingen

De komende tijd biedt het Kennispunt weer volop trainingen aan, een enkele keer online, meestal op locatie, uiteraard volgens de coronarichtlijnen. Hieronder vindt u meer informatie en kunt u zich aanmelden. Wilt u zelf een training organiseren? Laat dat dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.
Trainingen nieuwsbrief september

Spreken in het openbaar: Den Helder, Zutphen, Bernheze, Leeuwarden en Nijmegen

Tijdens deze training leert u, dankzij praktische tips en oefeningen, met meer vertrouwen te spreken in het openbaar en met de media. Op 17 september in Den Helder, 22 september in Zutphen, 26 september in Bernheze, op 10 oktober in Leeuwarden en op 10 november in Nijmegen.

Bestuurstraining: Venray (wachtlijst)

Hoe zorgt u ervoor dat de taken goed verdeeld zijn in het bestuur van uw partij? Dat en meer leert u op de bestuurstraining op 19 september in Venray. Deze training is vooral bedoeld voor voorzitters en secretarissen van besturen van lokale politieke partijen.

Onderhandelen: Hilversum en Ridderkerk

Hoe haalt u bij een onderhandeling de punten binnen die voor uw politieke partij belangrijk zijn? In deze training op 22 september in Hilversum en op 3 november in Ridderkerk leert u hoe uw gedrag, strategie en tactiek bijdragen aan succesvol onderhandelen.

Permanente campagne: Borger-Odoorn, Wanroij, Enschede, ’s-Hertogenbosch en De Wolden

In deze training maken we een strategie en een plan om het hele jaar door campagne te voeren. Op 29 september in Borger-Odoorn, 15 oktober in Wanroij, 14 november in Enschede, 16 november in ’s-Hertogenbosch en 21 november in De Wolden.

Campagnestrategie: Steenwijkerland en Gemert

In deze training, geschikt voor voorzitters, secretarissen en campagnecoördinatoren, gaat u een campagnestrategie opstellen. Welke analyses moet je maken? Hoe bepaal je doelgroepen en hoe vertaal je je strategie in acties? Na deze training kunt u met uw bestuur zelf een strategie opstellen. Op 3 oktober in Steenwijkerland, op 8 oktober in Gemert.

Leiderschap voor vrouwen: in Ede en online

Hoe bent u als vrouw in de lokale politiek zo zichtbaar mogelijk? Zijn uw ambities bekend en uw competenties van toegevoegde waarde? Tijdens de training leert u omgaan met – meestal onbewuste – vooroordelen. Hoe kunt u zich ontwikkelen in de politieke arena? Op 7 oktober in Ede, op 18 november online.

Scouting en werving van raadsleden: online

Deze online training op 29 oktober geeft inhoudelijke en praktische informatie over het opstellen van een profiel en het scouten, werven en opleiden van aspirant-raadsleden. De training is geschikt voor leden van het bestuur en van de kandidaatstellingscommissie.

Ledenwerving: Steenwijkerland

Hoe je nieuwe leden werft én behoudt, leert u op de training Ledenwerving op 31 oktober in Steenwijkerland.

Maak een campagnestrategie met uw eigen partij

Op 16 maart 2022 zijn er gemeenteraadsverkiezingen. Dat klinkt nog ver weg. Maar als partij moet u tijdig beginnen met het bepalen van een campagnestrategie. Hoe pakt u dat aan? In onze training Campagnestrategie leert u een strategie op te stellen met uw politieke partij, dus met uw eigen bestuur, fractie, campagneteam en vrijwilligers. U wordt begeleid bij alle stappen die nodig zijn om goed voorbereid aan de verkiezingscampagne te beginnen. U regelt en betaalt zelf de locatie van de training en de catering. Het Kennispunt levert en betaalt een trainer. Interesse? Hieronder kunt u zich aanmelden.

Stuur onze nieuwsbrief door

Stuurt u de nieuwsbrief van het Kennispunt door naar uw collega-raads- en bestuursleden? Zo bereikt onze informatie zoveel mogelijk vertegenwoordigers van lokale politieke partijen.

Volg ons op social media

Bent u graag op de hoogte van al het nieuws rond lokale politieke partijen? Wilt u weten wat de actuele ontwikkelingen bij het Kennispunt zijn? Volg ons op Facebook, Twitter of LinkedIn, dan bent u altijd up-to-date!
twitter facebook linkedin