logolokale
United colleagues standing in a huddle with their hands together
Hopelijk kijkt u al regelmatig op www.lokalepolitiekepartijen.nl: het Kennispunt lokale politieke partijen, waar u op één plek alle informatie vindt van, voor en over lokale politiek. Vanaf nu brengen we ook een nieuwsbrief uit, dit is nummer 1. Zo willen we u informeren over de website, het trainingsaanbod en nieuwe online modules. U krijgt deze nieuwsbrief, omdat u eerder heeft aangegeven dat u op de hoogte gehouden wilt worden. Is dat niet langer zo? Dan kunt u zich onderaan de nieuwsbrief uitschrijven. We hopen dat u deze nieuwsbrief doorstuurt aan collega's en dat u ons feedback geeft! Wat mist u, wat wilt u weten, welke online modules moeten we maken? Laat het ons weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl. Zo sluit het Kennispunt zo goed mogelijk aan bij wat u nodig hebt.

Doe mee met de training ‘Op weg naar de verkiezingen’

lokalepartijen nieuwsbrief 2
Hoe gaat u zich als bestuur voorbereiden op de verkiezingen? Hoe zorgt u ervoor dat u voldoende kandidaten heeft? Hoe ontwikkelt u een campagnestrategie en een verkiezingsprogramma? In deze training gaat u met al die onderwerpen handzaam en praktisch aan de slag, op een manier die past bij uw politieke partij. De training is gratis voor besturen en vertegenwoordigers van lokale politieke partijen.

Datum en plaats:
  • 3 juli 2019, 19.00 - 21.30 uur in Den Haag
  • 6 september 2019, 14.00 - 17.00 uur in Zwolle

Gastvrouwen en gastheren gezocht!

Group of seniors making activities inside the hospice
Wij verzorgen trainingen voor (besturen van) lokale politieke partijen. Waar? Het liefst overal in het land. Nu kunnen we natuurlijk googelen om leuke locaties te vinden. Maar u weet veel beter wat een leuke plek is in uw omgeving. Waar kunnen we terecht in Zuid-Limburg, Zeeland, Groningen, op de Veluwe…? Laat het ons weten, dat is veel leuker dan googelen. Misschien wilt u dan ook gastvrouw of gastheer zijn bij een training van het Kennispunt. We zoeken daarvoor lokale politieke partijen in het land. Dat betekent niet dat u alles zelf hoeft te doen. U helpt vooral mee met het vinden van de juiste locatie en het uitnodigen van deelnemers. Wij regelen verder alle communicatie met de deelnemers en verzorgen de training. Uiteraard kunt u zelf ook deelnemen aan de training. Dat levert u meteen waardevolle contacten op met collega’s uit uw regio.

Wilt u ons helpen?

Nieuwe online module: 4-jaarcyclus van een bestuur

Het Kennispunt ontwikkelt online modules om besturen van lokale partijen te ondersteunen in hun werk. De nieuwste module gaat over de 4-jaarcyclus van een bestuur: van verkiezing naar verkiezing. Hoe bent u op tijd voorbereid voor de volgende verkiezingen? Welke stappen moet u daarvoor zetten?

Meer weten?

Forum

Business Arms Raised with Speech Bubble by Concrete Wall
Op ons forum kunt u als lokale of regionale politieke partijen met elkaar in gesprek gaan of kennis en ervaringen delen. Op dit moment zoeken wij via het forum lokale politieke partijen die ervaring hebben met een fusie, bijvoorbeeld door een gemeentelijke herindeling of omdat partijen graag als één partij verder willen. Hoe pak je zoiets aan en wat komt er allemaal bij kijken? Dat willen we graag inzichtelijk maken en daar hebben we u voor nodig. Hebt u hier ervaring mee en wilt u met ons meedenken over een stappenplan en do’s en don'ts? Kijk op https://www.lokalepolitiekepartijen.nl/forum/ en laat het ons weten.

Volg ons op Twitter

Bent u graag op de hoogte van al het nieuws rond lokale politieke partijen? Wilt u weten wat de actuele ontwikkelingen bij het Kennispunt zijn? Volg ons op Twitter, dan bent u altijd up-to-date!
twitter