logolokale
United colleagues standing in a huddle with their hands together

Boek met uw partij een training Campagnestrategie

De zomer nadert met rasse schreden. Bij het Kennispunt zijn we al druk bezig met de periode daarna, wanneer de voorbereidingen voor de verkiezingscampagne steeds intensiever worden. Dat zal voor uw partij ook zo zijn. Wilt u optimaal voorbereid zijn? Boek dan met uw partij een training Campagnestrategie. Of geef uw aankomende raadsleden op voor de Kandidaat Raadsleden Academie die na de zomer start. U leest erover in deze nieuwsbrief. Lees ook hoe DOP Dijk en Waard in Heerhugowaard inwoners bij politiek en raadswerk betrekt. Of hoe u de verkiezingscampagne organiseert.

DOP Dijk en Waard: ‘Wat de inwoners willen is leidend’

Burgerbegroting 1
Lokale partijen betrekken op allerlei manieren inwoners bij politiek en besluitvorming. Wat werkt goed? En hoe vertaal je de werkwijze van je partij in de gemeenteraad? René Schoemaker (fractievoorzitter DOP Dijk en Waard) en Thijs van Mierlo (directeur LSA bewoners) geven tips en delen ervaringen: ‘Ik zou de burgerbegroting graag in het verkiezingsprogramma van mijn partij zetten.’

Nieuws uit het bestuur

Foto Ted van de Loo
Wethouders moeten kunnen luisteren en tegen kritiek kunnen. Dat vertelde Ted van de Loo, bestuurslid van het Kennispunt en partijloos wethouder in Hilvarenbeek, tijdens een van de Zoomsessies die het Kennispunt organiseerde voor aspirant-wethouders. In ‘Nieuws uit het bestuur’ blikt hij erop terug. In het najaar organiseert het Kennispunt vier trainingsdagen voor wethouders. Houd de nieuwsbrief en de website in de gaten voor meer informatie en de data.

Nieuwe module: Campagneorganisatie

Campagneorganisatie
Deze module gaat over de organisatie van de verkiezingscampagne. Hoe zorg je dat de organisatie een geoliede machine is, zodat je een zo goed mogelijke campagne voert en optimaal verkiezingsresultaat behaalt?

Nieuw dossier: Beheer openbare ruimte

Beheer openbare ruimte
Regelmatig geleegde afvalbakken, veilige fietspaden en nette stoepen: inwoners vertrouwen erop dat de openbare ruimte in hun gemeente goed beheerd en onderhouden wordt. De gemeenteraad bepaalt de kwaliteit van dat beheer en onderhoud. Hoe dat werkt staat in het nieuwe dossier op de site van het Kennispunt.

29 juni Webinar Integriteit en Weerbaarheid

Willeke
Hoe zorg je er als lokale partij voor dat integriteit en weerbaarheid bespreekbaar zijn en dat je de risico’s herkent? Welke rol spelen netwerken daarbij? In dit webinar deelt Willeke Slingerland, lector Weerbare Democratie bij Saxion Hogeschool, haar kennis over integriteit en weerbaarheid. Zij presenteert ook de weerbaarheidscheck die in opdracht van de gemeente Eindhoven en het Netwerk Weerbaar Bestuur is gemaakt ter ondersteuning van politieke partijen.

Kandidaat Raadsleden Academie bereidt u voor op campagne en raadswerk

KRAWEBSITE
Wilt u zich goed voorbereiden op de campagneperiode en het raadswerk? Dan is de Academie iets voor u. Komend najaar organiseert het Kennispunt in elke provincie (gratis) trainingen op zaterdagen, van 10.00 – 16.00 uur. De training is bedoeld voor leden van lokale politieke partijen die zicht hebben op een verkiesbare plek op de kandidatenlijst. U ontmoet kandidaat-raadsleden van lokale partijen uit de regio, u leert wat het raadswerk inhoudt en u gaat aan de slag met de verkiezingscampagne.

Klankbordsessies over Kennispunt in 2022

MJH_2162_1
Deze zomer maken we plannen voor het Kennispunt in 2022. Die bespreken we graag met u tijdens klankbordsessies op 24 september (Rosmalen) en 8 oktober (Zwolle). Welke ondersteuning hebben lokale partijen nodig na de gemeenteraadsverkiezingen? Moet het Kennispunt ook aanbod ontwikkelen voor raadsleden en wethouders? Is er behoefte aan een bestuurdersnetwerk? Hoe kunnen we besturen van lokale partijen ondersteunen in hun verdere professionalisering? Heeft u interesse om hier met ons over mee te denken, meld u dan aan.

12 oktober Webinar Stemhulpen

Webinar
Stemhulpen zijn niet meer weg te denken bij gemeenteraadsverkiezingen. Miljoenen Nederlanders maken er gebruik van om hun voorkeur voor een politieke partij te bepalen. Welke stemhulpen zijn er en hoeveel invloed hebben ze? Hoe bereidt u zich er als lokale partij het beste op voor? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens dit webinar, waarbij we in gesprek gaan met drie makers van stemhulpen.

Trainingen

De komende tijd biedt het Kennispunt weer diverse online trainingen aan. Hieronder vindt u een overzicht en kunt u zich aanmelden. Wilt u met uw eigen partij aan de slag met het opstellen van een Strategie Verkiezingscampagne, meld u dan aan via het formulier op de website.

28 juni - Spreken in het openbaar

30 juni - Verkiezingsprogramma schrijven

16 september - Online sessie aspirant-burgemeester

Stuur onze nieuwsbrief door

Stuurt u de nieuwsbrief van het Kennispunt door naar uw collega-raads- en bestuursleden? Zo bereikt onze informatie zoveel mogelijk vertegenwoordigers van lokale politieke partijen.

Volg ons op social media

Bent u graag op de hoogte van al het nieuws rond lokale politieke partijen? Wilt u weten wat de actuele ontwikkelingen bij het Kennispunt zijn? Volg ons op Facebook, Twitter of LinkedIn, dan bent u altijd up-to-date!
twitter facebook linkedin