logolokale
United colleagues standing in a huddle with their hands together

Zomer!

Geniet u van uw zomervakantie? Ver weg of thuis in de achtertuin of op het balkon? In deze nieuwsbrief een overzicht van wat we in het najaar te bieden hebben. Voor kandidaat-raadsleden maar ook voor de lijsttrekker die na de verkiezingen een nieuw coalitieprogramma gaat onderhandelen en voor de campagneleider die de strategie voor de verkiezingscampagne voorbereidt. Dus maak vooral plannen onder de parasol! We hopen u weer te zien in de nazomer, herfst en winter.

Kandidaat Raadsleden Academie bereidt u voor op campagne en raadswerk

KRAWEBSITE
Wilt u zich goed voorbereiden op de campagneperiode en het raadswerk? Dan is de Kandidaat Raadsleden Academie iets voor u. Komend najaar organiseert het Kennispunt in elke provincie (gratis) trainingen op zaterdagen, van 10.00 – 16.00 uur. De training is bedoeld voor leden van lokale politieke partijen die zicht hebben op een verkiesbare plek op de kandidatenlijst. U ontmoet kandidaat-raadsleden van lokale partijen uit de regio, u leert wat het raadswerk inhoudt en u gaat aan de slag met de verkiezingscampagne.

Klankbordsessies over Kennispunt in 2022

MJH_2162_1
Deze zomer maken we plannen voor het Kennispunt in 2022. Die bespreken we graag met u tijdens klankbordsessies op 24 september (Rosmalen) en 8 oktober (Zwolle). Welke ondersteuning hebben lokale partijen nodig na de gemeenteraadsverkiezingen? Moet het Kennispunt ook aanbod ontwikkelen voor raadsleden en wethouders? Is er behoefte aan een bestuurdersnetwerk? Hoe kunnen we besturen van lokale partijen ondersteunen in hun verdere professionalisering? Heeft u interesse om hier met ons over mee te denken, meld u dan aan.

12 oktober Webinar Stemhulpen

Webinar
Stemhulpen zijn niet meer weg te denken bij gemeenteraadsverkiezingen. Miljoenen Nederlanders maken er gebruik van om hun voorkeur voor een politieke partij te bepalen. Welke stemhulpen zijn er en hoeveel invloed hebben ze? Hoe bereidt u zich er als lokale partij het beste op voor? Deze en andere vragen komen aan bod tijdens dit webinar, waarbij we in gesprek gaan met drie makers van stemhulpen.

27 oktober Webinar Regionale Energie Strategie

Webinar
Speciaal voor kandidaat-raadsleden organiseren we een webinar en kennisuitwisseling over de Regionale Energie Strategie. Experts van het Landelijk Programma RES praten u bij over de taken en rollen van de gemeenteraad in de komende jaren. In het tweede gaat u in gesprek met lokale partijen die al ervaring hebben met bewonersparticipatie in de RES.

Raad voor 2022: Zomeracademies

Zomeracademie-logoRv2022-3
Met ‘Raad voor 2022’ helpt de Gelderland Academie, samen met het Kennispunt, politieke partijen bij de voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen in 2022. In augustus organiseert ‘Raad voor 2022’ twee zomeracademies voor leden van Gelderse lokale politieke partijen. Op 21 augustus is het onderwerp (sociale) media en op 28 augustus staat het voorbereiden van de verkiezingen centraal.

Trainingen

De komende tijd biedt het Kennispunt weer diverse online trainingen aan. Hieronder vindt u een overzicht en kunt u zich aanmelden. Wilt u met uw eigen partij aan de slag met het opstellen van een Strategie Verkiezingscampagne, meld u dan aan via het formulier op de website.

16 september - Online sessie aspirant-burgemeester

30 september en 1 november- Spreken in het openbaar

4 oktober (wachtlijst) en 10 november - Snellezen

14 oktober (Zutphen) - Onderhandelen

Stuur onze nieuwsbrief door

Stuurt u de nieuwsbrief van het Kennispunt door naar uw collega-raads- en bestuursleden? Zo bereikt onze informatie zoveel mogelijk vertegenwoordigers van lokale politieke partijen.

Volg ons op social media

Bent u graag op de hoogte van al het nieuws rond lokale politieke partijen? Wilt u weten wat de actuele ontwikkelingen bij het Kennispunt zijn? Volg ons op Facebook, Twitter of LinkedIn, dan bent u altijd up-to-date!
twitter facebook linkedin