logolokale
United colleagues standing in a huddle with their hands together

Voert u al functioneringsgesprekken met raadsleden?

Het Kennispunt heeft de eerste trainingen gegeven. We waren te gast in Zwolle, Heeze en Wijk en Aalburg. Wilt u ook aan de slag met de voorbereidingen voor de verkiezingen en ervaring uitwisselen met andere lokale partijen? Lees dan verder en meld u aan. Ook maken we een module over het voeren van functioneringsgesprekken met raadsleden. Karin Kayadoe van Leefbaar Ridderkerk gaf hiervoor alvast wat tips en advies. En Oud&Nieuw komt er weer aan. Lees in het dossier Vuurwerk over de veranderde wetgeving over het afsteken van vuurwerk.

Herinnering Vragenlijst Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Heeft u de korte vragenlijst over het Kennispunt al ingevuld? Wij vragen daarin uw mening over het aanbod, het forum, de trainingen en de organisatie van het Kennispunt. Invullen duurt maar vijf minuten en onder de invullers wordt 5 keer het winnende boek van het Prinsjesboekfestival verloot.

Functioneringsgesprekken met de fractie

IMG_1395
Voert u al functioneringsgesprekken met raadsleden? Zo ja, doet u dat dan als bestuur, als fractievoorzitter of samen? Het Kennispunt vroeg het aan Karin Kayadoe. Als fractievoorzitter van Leefbaar Ridderkerk heeft zij functioneringsgesprekken gevoerd met de raadsleden. Grootste winstpunt volgens Kayadoe: “Het gaf mij een beter beeld van hoe mijn collega’s in de wedstrijd zitten. Waar lopen ze tegenaan? Spelen er privékwesties? Wat hebben zij nodig om hun ambities en doelen te bereiken? Ook over mijn eigen functioneren was iedereen open.”

Training Op weg naar de verkiezingen

Image-1
Hoe werf je leden, hoe vind je kandidaat-politici én hoe leid je hen op? Die vragen stonden centraal tijdens de trainingen in Heeze, Zwolle en Wijk en Aalburg. “Nuttige informatie en uitwisseling van ervaring”, was de meest gehoorde reactie van deelnemers. Samen bedachten ze een strategie ...

Agenda trainingen: Op weg naar de verkiezingen

Het Kennispunt biedt, naast de al eerder geplande trainingen, nieuwe locaties aan voor de training Op weg naar de verkiezingen: Groningen en Sittard-Geleen.

AGENDA

7 oktober 19.00 – 21.30 uur Nijkerk (wachtlijst)
9 oktober 19.00 – 21.30 uur St. Oedenrode
29 oktober 19.00 – 21.30 uur Schagen (wachtlijst)
2 november 10:30 – 13:00 uur Sittard-Geleen
7 november 19.00 – 21.30 uur Groningen
21 november 19.00 – 21.30 uur Gouda
27 november 19.00 – 21.30 uur Katwijk

Aanmelden kan via: rianneke.mees@lokalepolitiekepartijen.nl

Nieuw dossier: Vuurwerk

Vuurwerk
Gemeenten mogen het afsteken van vuurwerk verbieden rondom bijvoorbeeld scholen en kinderboerderijen. Een wijziging van het Vuurwerkbesluit maakt het vanaf de komende jaarwisseling ook mogelijk om vuurwerk in de hele gemeente te verbieden. Wat is de nieuwe regelgeving en zijn er goede voorbeelden van andere gemeenten? U leest het in het nieuwe dossier Vuurwerk.

Veelgestelde vragen:

Wat als een raadslid langdurig ziek is?

Wanneer een raadslid zwanger of langdurig ziek is, kan hij of zij vervangen worden. Lees hier meer over de regels.

Twee manieren om een fractieondersteuner in te huren.

Als u financiële fractieondersteuning ontvangt, kunt u daarvan een medewerker inhuren of een vrijwilliger aanstellen. Wat heeft de voorkeur? En waar moet u op letten?

In oprichting: Netwerk van lokale wethouders

Foto Winnie Prins
Winnie Prins (Leefbaar Zeewolde) is wethouder in Zeewolde. “Ik zit in mijn tweede termijn. De eerste was ik vooral bezig met het vak en de gemeente, in de tweede termijn ben ik ook bezig met de positie van lokale partijen en van wethouders van lokale partijen.” Winnie was betrokken bij de totstandkoming van het Kennispunt, is actief bij de wethoudersvereniging …

Volg ons op Twitter

Bent u graag op de hoogte van al het nieuws rond lokale politieke partijen? Wilt u weten wat de actuele ontwikkelingen bij het Kennispunt zijn? Volg ons op Twitter, dan bent u altijd up-to-date!
twitter