logolokale
United colleagues standing in a huddle with their hands together

Laatste rondes Academies voor kandidaat-wethouders en -raadsleden

Dit najaar biedt het Kennispunt Academies aan om kandidaat-wethouders en kandidaat-raadsleden te helpen voorbereiden op hun taken. Misschien hebt u zelf wel een van de Academies bezocht. Het waren inspirerende bijeenkomsten waar veel kennis en ervaringen werden uitgewisseld met gedreven kandidaten. Wilt u nog gaan? U heeft tot het einde van het jaar nog een paar kansen, lees erover in deze nieuwsbrief. En verder: een interview over Democratie in Actie, een terugblik op het webinar over de RES, een module over nieuwsbrieven maken, een dossier over de lokale economie en een flink trainingsaanbod. Tot slot: goede laatste campagneloodjes en veel succes voor de lokale partijen die op 24 november meedoen aan de herindelingsverkiezingen!

Interview: ‘Democratische vernieuwing gaat altijd door’

Democratie in Actie
Omdat ze dicht bij de inwoners staan, kunnen lokale partijen een belangrijke rol spelen in vernieuwing en versterking van de democratie. Dat zegt Frank Speel, programmamanager bij de VNG, in een interview over het eind dit jaar aflopende programma Democratie in Actie. Er liggen vooral kansen op het gebied van inwonerparticipatie, vindt hij.

Nieuws uit het bestuur

IMG_4245 (1)
Hoe houd ik straks alle ballen van werk, gezin en raadslidmaatschap in de lucht? Moet ik minder gaan werken? Hoe zorg ik dat ik als raadslid effectief ben? Dat soort vragen hoorde David Schalken-den Hartog, toen hij laatst de Kandidaat Raadsleden Academie in Lelystad bezocht. In ‘nieuws uit het bestuur’ geeft hij een reactie: als (kandidaat-)raadslid sta je er niet alleen voor.

Kandidaat Wethouders Academie: 27 november en 11 december

wethouder500x350
We organiseren nog twee Kandidaat Wethouders Academies: op 27 november in Veenhuizen, op 11 december in Helmond. Tijdens de Academie bereidt u zich voor op de eerste honderd dagen van het wethouderschap. U leert van ervaren wethouders en van elkaar en er komen allerlei praktische vragen aan de orde. Als u geïnteresseerd bent in het wethouderschap, is de Academie een must!

Nieuw module: Nieuwsbrieven maken

digitalenieuwsbrief4 (1)
Met een digitale nieuwsbrief kun je je kiezers direct informeren over en motiveren voor je partij. Een succesvolle nieuwsbrief wordt veel gelezen en gewaardeerd. Hoe pakt u het maken van zo’n nieuwsbrief aan? De nieuwe module geeft tips en handvatten.

Nieuw dossier: Lokale economie

Lokale economie
De gemeente kan op allerlei manieren de lokale economie versterken en stimuleren. Dat is belangrijk, want bedrijven zorgen voor banen, inkomsten en levendigheid. Het nieuwe dossier laat zien wat de gemeente en de raad kunnen doen.

Kandidaat Raadsleden Academie: laatste kans!

KRAWEBSITE
Op 20 november in Geleen, op 27 november in Groningen en Diemen: dat zijn uw laatste kansen om nog naar de Kandidaat Raadsleden Academie te gaan. Heeft u interesse? Geef u dan snel op, want de belangstelling is groot. De Academies zijn bedoeld voor leden van lokale partijen met zicht op een verkiesbare plek op de kandidatenlijst.

Terugkijken: de Regionale Energie Strategie (RES) voor startende raadsleden

Schermafbeelding 2021-11-17 om 11.15.42
Tijdens een webinar van het Kennispunt op 27 oktober praatten Huri Sahin en Els Holsappel van het Nationaal Programma RES kandidaat-raadsleden bij over de achtergrond en stand van zaken van de Regionale Energie Strategie.


Trainingen

De komende tijd biedt het Kennispunt weer veel trainingen aan, online of op locatie. Hieronder vindt u een overzicht en kunt u zich aanmelden. Wilt u met uw eigen partij aan de slag met het opstellen van een Strategie Verkiezingscampagne, meld u dan aan via het formulier op de website.

18 november

Campagnefilmpje maken (online)

23 november (wachtlijst), 8 december

Spreken in het openbaar (online)

1 december

Bestuurstraining (Valkenburg)

6 december, 15 december (wachtlijst), 16 december

Snellezen (online)

22 december

Integriteit (online)

7 januari

Leiderschap voor vrouwen (Lelystad)

Stuur onze nieuwsbrief door

Stuurt u de nieuwsbrief van het Kennispunt door naar uw collega-raads- en bestuursleden? Zo bereikt onze informatie zoveel mogelijk vertegenwoordigers van lokale politieke partijen.

Volg ons op social media

Bent u graag op de hoogte van al het nieuws rond lokale politieke partijen? Wilt u weten wat de actuele ontwikkelingen bij het Kennispunt zijn? Volg ons op Facebook, Twitter of LinkedIn, dan bent u altijd up-to-date!
twitter facebook linkedin