logolokale
cinegraph
Beste collega’s,

Het bestuur van het Kennispunt wenst u een gezond en gelukkig 2022.

Het wordt politiek een spannend jaar! We bereiden ons voor op de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022. Als we de uitslagen van de recente herindelingsverkiezingen bekijken, kiest Nederland lokaal. Inwoners zoeken politieke partijen die dicht bij hen staan, die weten wat er in de wijken en straten speelt en die passende oplossingen voorstellen.

De komende weken organiseren we trainingen om kandidaat-raadsleden voor te bereiden op hun eerste vergadering en om uw partij een goede verkiezingscampagne te kunnen laten voeren. We zoeken ook de verdieping op in een webinar met Hans Vollaard, hij deed onderzoek naar wat inwoners verwachten van raadsleden. In de agenda ziet u welke trainingen en activiteiten plaatsvinden.

En maak kans – alleen voor abonnees van de nieuwsbrief - op een campagnevideo of fotoshoot en meldt u zich voor 13 januari aan voor de loterij.

We wensen alle lokale partijen heel veel succes in de campagne!

Met vriendelijke groet,

Winnie Prins, voorzitter
Winnie

Trainingen

(alleen de trainingen zonder wachtlijst noemen we hier)

Permanente campagne, 17 januari - voor lokale waterschapspartijen)

Scouting en werving van kandidaten - 25 januari -voor lokale waterschapspartijen

Snellezen - 26 januari en 14 februari

Spreken in het openbaar - 27 januari

Integriteit in de politiek - 2 februari

Campagnefilmpje maken - 15 februari

Kandidaat - raadsleden: de eerste vergadering - je eerste betoog - 16, 22 en 24 februari

Leiderschap voor vrouwen - 21 februari

Webinar

Zoomen met wetenschappers
Wat verwachten inwoners van raadsleden die hen in de gemeenteraad moeten vertegenwoordigen? Dat wordt onderzocht in het Lokaal Kiezersonderzoek van de Stichting Kiezersonderzoek Nederland. Een mooi moment om daar nu over na te denken. Dat kan op 24 januari 2022 tijdens een webinar van het Kennispunt in een nieuwe serie: ‘Zoom’en met wetenschappers’.

Loterij

Het Kennispunt bestaat één jaar als zelfstandige stichting. Een jaar waarin we onder andere ruim 120 trainingen organiseerden en elke drie weken een nieuwsbrief verstuurden aan lokale partijen. Dat willen we samen met u vieren. Daarom organiseren we een loterij onder de abonnees van de nieuwsbrief! Doet u mee?

Wat kunt u winnen?

1. Een campagnevideo van 1 minuut
Een professioneel camerateam maakt en monteert een campagnevideo van uw lokale partij. Opnamen vanaf eind januari tot en met begin maart. We verloten 20 campagnevideo’s

2. Een fotoshoot van 2 uur
Een professionele fotograaf zet in twee uur de kandidaat-raadsleden van uw partij op de foto, maakt campagnefoto’s of de voorkant van de verkiezingsposter of uw flyer. De fotograaf is beschikbaar in de periode half januari – eind februari. We verloten 20 fotoshoots.

Alleen abonnees van de nieuwsbrief kunnen meedoen aan de loterij. Bent u nog geen abonnee, vink dan de optie “Ja, ik wil de nieuwsbrief ontvangen” aan in het formulier.

Ja, ik wil MEEDOEN aan de loterij

Spelregels
  1. Alleen lokale partijen komen in aanmerking voor de prijzen.
  2. Per lokale partij kunt u maar 1 prijs winnen.
  3. Bestuursleden en werknemers van het Kennispunt kunnen niet meedoen aan de loterij.
  4. De trekking van de loterij gebeurt als volgt. Het totaal aantal inzendingen wordt door 40 gedeeld. Die deler bepaalt welke nummers – op volgorde van binnenkomst, de prijzen winnen. De fotoshoot en campagnevideo worden om en om verloot.
  5. De inschrijvingsmogelijkheid eindigt op 13 januari 2022.
  6. In de nieuwsbrief van 19 januari maken we de winnaars bekend.

Stuur onze nieuwsbrief door

Stuurt u de nieuwsbrief van het Kennispunt door naar uw collega-raads- en bestuursleden? Zo bereikt onze informatie zoveel mogelijk vertegenwoordigers van lokale politieke partijen.

Volg ons op social media

Bent u graag op de hoogte van al het nieuws rond lokale politieke partijen? Wilt u weten wat de actuele ontwikkelingen bij het Kennispunt zijn? Volg ons op Facebook, Twitter of LinkedIn, dan bent u altijd up-to-date!
twitter facebook linkedin