logolokale
United colleagues standing in a huddle with their hands together

Online campagnevoeren: tips en inspiratie

Vanaf vandaag nog acht weken tot aan de gemeenteraadsverkiezingen! Staat uw partij al in de startblokken voor de verkiezingscampagne? Deze nieuwsbrief staat vol activiteiten die u daarbij kunnen helpen. De campagne zal grotendeels online moeten. Het Kennispunt biedt daarvoor inspiratiesessies aan. Twee nieuwe modules laten zien hoe u campagnevideo’s maakt. Ook in deze nieuwsbrief: een interview over het belang van online campagnevoeren en… de bekendmaking van de prijswinnaars van de oudejaarsloterij. Kijk snel of u in de prijzen bent gevallen. Wilt u meedoen aan onze trainingen? Meld u dan direct aan, ze lopen snel vol op het moment!

Nieuws uit het bestuur: nieuwe plannen 2022

Winnie
Het jaar 2021 – het eerste als zelfstandige organisatie - was succesvol voor het Kennispunt. In 2022 bouwen we daarop voort, met ook nieuwe activiteiten, zoals de wethouderspoule, aanbod voor lokale partijen in de waterschappen en activiteiten om jongeren bij lokale partijen te betrekken. Dat schrijft voorzitter Winnie Prins in nieuws uit het bestuur.

Interview: 'Berichten over bushalte of zwembad worden het vaakst geliket'

Sanne Kruikemeier
Lokale partij Wakker Emmen plaatst veel op Facebook en Twitter, vertelt fractielid Pascal Schrik. Dat is verstandig, vindt Sanne Kruikemeier van de Universiteit van Amsterdam. Online campagnevoeren is een goede manier om veel kiezers te bereiken. En onderzoek wijst uit dat het je partij stemmen kan opleveren.

1 en 14 februari: Inspiratiesessies online campagnevoeren

inspiratiesessie online campagnevoeren
Het Kennispunt organiseert in februari twee inspiratiesessies, waarin u ideeën kunt opdoen voor online campagneacties. U krijgt onder andere voorbeelden en tips voor campagnevoeren via Facebook en Instagram. Heeft uw partij een goede online actie die ook bruikbaar is voor andere lokale partijen? Vermeld dat dan in het inschrijfformulier.

Prijswinnaars eindejaarsloterij

Het Kennispunt bestaat één jaar als zelfstandige stichting. Om dat te vieren, verlootten we 20 campagnevideo’s en 20 fotoshoots onder de abonnees van de nieuwsbrief. Op de afbeeldingen hieronder kunt u zien welke partijen in de prijzen zijn gevallen. Met de winnaars wordt contact opgenomen over de manier waarop en wanneer zij hun prijs kunnen ‘incasseren’. Alle winnaars gelukgewenst en veel succes met de campagnevideo’s en de fotoshoots!
Winnaarscampagnevideo
Winnaarsfotoshoot

Nieuwe modules: Campagnevideo opnemen en monteren

Video is een goed middel bij het campagnevoeren. Maar hoe maakt, monteert en verspreidt u zo’n video? Dat leert u in twee nieuwe modules: één over het opnemen en verspreiden van de video, de ander speciaal over het monteren van de video.
videoopnemen
videomonteren

Nieuw dossier: Infrastructuur

Infrastructuur
Gemeenten werken samen met het Rijk, provincies en waterschappen aan goede infrastructuur. In een omgevingsvisie en een meerjarig mobiliteitsplan bepaalt de gemeente hoe de infrastructuur er binnen de gemeentegrenzen uitziet. Meer hierover staat in het nieuwe dossier over dit onderwerp op de site van het Kennispunt.

Trainingen

De komende tijd biedt het Kennispunt weer een groot aantal online trainingen aan. De belangstelling is groot, daarom zijn er voor veel trainingen wachtlijsten. Hieronder vindt u een overzicht van de trainingen zónder wachtlijst, waarvoor u zich dus direct kunt aanmelden.

24 januari

Zoom’en met wetenschappers (Hans Vollaard): wat verwachten inwoners van raadsleden?

25 januari

Scouting en werving van kandidaten (voor waterschapspartijen)

3 februari

Campagnefilmpje maken

9, 17 en 21 februari

Kandidaat-raadsleden: de eerste vergadering – je eerste betoog

23 februari, 14 en 30 maart

Snellezen

14 maart

Spreken in het openbaar

21 maart

Leiderschap voor vrouwen

22 maart (voor waterschappartijen), 5 april

Permanente campagne

28 maart

Integriteit politiek

Stuur onze nieuwsbrief door

Stuurt u de nieuwsbrief van het Kennispunt door naar uw collega-raads- en bestuursleden? Zo bereikt onze informatie zoveel mogelijk vertegenwoordigers van lokale politieke partijen.

Wilt u de nieuwsbrief van het Kennispunt niet ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven.

Volg ons op sociale media

Bent u graag op de hoogte van al het nieuws rond lokale politieke partijen? Wilt u weten wat de actuele ontwikkelingen bij het Kennispunt zijn? Volg ons op Facebook, Twitter of LinkedIn, dan bent u altijd up-to-date!
twitter facebook linkedin 
Email Marketing Powered by MailPoet