logolokale
United colleagues standing in a huddle with their hands together

Trainingsaanbod Kennispunt: juist nu!

Bent u in maart verkozen als lid van de gemeenteraad? Dat voelt vast als een ‘rollercoaster’: u moet veel stukken lezen, vergaderen, het woord voeren namens uw fractie en een mening vormen over ingewikkelde dossiers in uw gemeente. Ook als u bestuurslid bent van een lokale partij, zit u niet stil: hoe houdt u uw leden en vrijwilligers vast, hoe voert u permanent campagne? Juist nu kunnen het trainingsaanbod en de modules van het Kennispunt u als raads- of bestuurslid ondersteunen. In een filmpje in deze nieuwsbrief vertellen twee bestuursleden van het Kennispunt hoe dat aanbod hen helpt. Laat u daardoor inspireren. Bekijk onze trainingen en modules en stuur deze nieuwsbrief door aan collega-raads- en bestuursleden!

Filmpje: wat kan het Kennispunt voor ú betekenen?

Schermafbeelding 2022-05-04 om 10.27.16
Bestuursleden Emmy Lamers en Ted van de Loo leggen uit waarom een debattraining, snellezen of intervisie voor raadsleden juist nu relevant zijn, net als een training met je bestuur over permanente campagne of communicatie.

Meld u aan voor intervisie met collega-raadsleden uit uw regio

_MJH8287 (1)
Het Kennispunt organiseert intervisiebijeenkomsten voor raadsleden van lokale partijen. Tijdens vier bijeenkomsten deelt u in een veilige, niet-beoordelende omgeving de problemen, uitdagingen en successen uit uw werk met collega-raadsleden. Dat gebeurt onder professionele begeleiding. De eerste bijeenkomst wordt gepland zodra er acht deelnemers in een regio zijn.

Debattraining: debatteren kun je leren

Debattraining | Training Kennispunt Lokale Politieke Partijen
In de debattraining gaat u met uw eigen partij aan de slag met debatteren. U leert hoe u een betoog voorbereidt en opbouwt en tegenargumenten weerlegt, waarbij u ook oefent in kleine groepjes. U volgt de training met uw fractie, eventueel aangevuld met bestuursleden en leden/vrijwilligers. Het Kennispunt levert een trainer, u organiseert zelf een locatie.

10 mei Informatiesessie: Vacatures VNG-commissies

MJH_2152_1
De VNG heeft 226 vacatures opengesteld voor het VNG-bestuur, de negen adviescommissies en twee colleges. Heeft u, als politiek ambtsdrager van een lokale partij, interesse in zo’n functie? Dan is uw sollicitatie bij de VNG van harte welkom. Meer weten? Log dan in bij de informatiesessie die het Kennispunt op 10 mei organiseert over de vacatures in de VNG-commissies, de sollicitatieprocedure en het werk van de scoutingscommissie.

Nieuwe module: Burgemeesterbenoeming

Burgemeesterbenoeming
De burgemeester wordt in Nederland door de Kroon benoemd, op aanbeveling van de gemeenteraad. De nieuwe module geeft tips en adviezen over hoe je de ruimte die je daarbij als raad hebt, optimaal benut. Wanneer en hoe breng je in wat voor burgemeester je voor jullie gemeente wenst, hoe betrek je inwoners en organisaties?

Nieuw dossier: Laaggeletterdheid

IMG_5372
Veel mensen in ons land kunnen niet goed genoeg lezen, schrijven of rekenen om mee te kunnen doen. Gemeenten moeten hen helpen die vaardigheden te verbeteren. In het nieuwe dossier leest u hoe gemeenten dat kunnen doen.

Wethouderspool

Het Kennispunt heeft een pool met potentiële wethouders. Zoekt u een wethouder, maar heeft uw partij zelf geen geschikte kandidaat voorhanden? Neem dan contact op met de wethouderspool om te kijken of er een ‘match’ te vinden is. Heeft u ervaring als wethouder en zou u deel willen uitmaken van onze pool? Meld u dan via onderstaande link aan om de pool te versterken.

Trainingen

De komende tijd biedt het Kennispunt weer diverse trainingen aan. Voor sommige trainingen zijn er wachtlijsten. Hieronder vindt u een overzicht van de trainingen zónder wachtlijst, waarvoor u zich dus direct kunt aanmelden.

11 mei

Nieuwsbrief maken (online)

14 mei

Train de trainer Intervisiebegeleiding (Soest)

16 mei

Leiderschap voor vrouwen (online)

17 mei

Spreken in het openbaar (online)

18 mei

Snellezen (online)

23 mei

Integriteit in de politiek (online)

24 mei

Permanente campagne (online)

9 juni

Ledenwerving (Goirle)

Stuur onze nieuwsbrief door

Stuurt u de nieuwsbrief van het Kennispunt door naar uw collega-raads- en bestuursleden? Zo bereikt onze informatie zoveel mogelijk vertegenwoordigers van lokale politieke partijen.

Wilt u de nieuwsbrief van het Kennispunt niet ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven.

Volg ons op sociale media

Bent u graag op de hoogte van al het nieuws rond lokale politieke partijen? Wilt u weten wat de actuele ontwikkelingen bij het Kennispunt zijn? Volg ons op Facebook, Twitter of LinkedIn, dan bent u altijd up-to-date!
twitter facebook linkedin