logolokale
United colleagues standing in a huddle with their hands together

En nu: verder bouwen aan een sterke lokale partij

Weer waren de lokale partijen de grote winnaar van de gemeenteraadsverkiezingen! Hopelijk heeft ook uw partij een goed verkiezingsresultaat behaald. Hoe dan ook komt er direct na de verkiezingen veel op u af. De nieuwe cyclus van vier jaar, op weg naar de volgende verkiezingen, is alweer gestart. Tijd om verder te bouwen aan uw lokale partij! Het Kennispunt ondersteunt u daar graag bij. In deze nieuwsbrief leest u over ons aanbod, bijvoorbeeld onze trainingen, onze modules, waaronder een nieuwe over het evalueren van de verkiezingscampagne. Tot slot, binnenkort besluit de Tweede Kamer of lokale partijen ook onder de Wet financiering politieke partijen komen en daarmee subsidie gaan krijgen. Heeft u de brief aan de Tweede Kamerleden nog niet verstuurd? Doe dat dan hier, de twijfelende partijen hebben nog een zetje nodig.

Op naar de volgende vier jaar

Image-1 (1)
De verkiezingen zijn geweest, maar achteroverleunen is er voor het partijbestuur niet bij. Het is nu tijd om de campagne te evalueren, afspraken te maken met de nieuwe fractie, te kijken hoe u de kiezers vasthoudt en nieuwe activiteiten te plannen. Het Kennispunt biedt ook voor deze fase modules en trainingen aan en maakte daar een overzicht van.

Nieuwe module: Evalueren verkiezingscampagne

Evalueren verkiezingscampagne
Van een gedegen evaluatie van de verkiezingscampagne kunt u veel leren voor een volgende campagne. In een nieuwe module zet het Kennispunt op een rij hoe u de campagne efficiënt en effectief kunt evalueren.

Nieuw dossier: Maatschappelijk vastgoed

college-gbfdafd181_1920
In dit dossier leest u wat wordt verstaan onder maatschappelijk vastgoed en hoe gemeenten dit kunnen gebruiken voor maatschappelijke doelen en het vergroten van de leefbaarheid in hun gebied.

26 maart en 14 mei: Train de trainer intervisiebegeleiding

_MJH8287 (1)
Voor intervisiebijeenkomsten die het Kennispunt gaat organiseren voor raadsleden, zoeken we ervaren (oud-)raadsleden of -wethouders die de bijeenkomsten willen begeleiden en daarvoor een training willen volgen. We organiseren twee train de trainers, op 26 maart (Soest) en 14 mei (regio Utrecht). In de train de trainer wordt u opgeleid om in uw eigen regio een intervisiegroep van maximaal acht raadsleden te begeleiden. In totaal begeleidt u de groep in 2022 vier keer: één keer op locatie, drie keer online.

2 april: Train de trainer debatteren

Train-de-trainers Debatteren
Heeft u raadservaring, was of bent u actief bij een lokale partij en houdt u van debatteren? Het Kennispunt zoekt mensen die opgeleid willen worden als trainer debatteren en die trainingen willen geven aan (nieuwe) raadsleden van lokale partijen. Interesse? Meld u dan aan voor de train de trainer Debatteren op 2 april. We verwachten dat u vanaf half april 2022 ten minste vijf keer beschikbaar bent op een zaterdagochtend of doordeweekse avond om de training te geven.

Wethouderspool zoekt versterking

Naar verwachting zullen veel lokale partijen de komende vier jaar in het gemeentebestuur vertegenwoordigd worden. Maar niet alle partijen hebben zelf geschikte kandidaat-wethouders voorhanden. Daarom heeft het Kennispunt een pool van ervaren wethouders die (tijdelijk) als wethouder kunnen aantreden. We zoeken hiervoor nog (oud-)wethouders. Heeft u tijd, en ervaring als wethouder? Zou u deel willen uitmaken van onze wethouderspool? Geef u dan op via onderstaande link!

Trainingen

De komende tijd biedt het Kennispunt weer diverse (online) trainingen aan. De belangstelling is groot, voor sommige trainingen zijn er wachtlijsten. Hieronder vindt u een overzicht van de trainingen zónder wachtlijst, waarvoor u zich dus direct kunt aanmelden.

28 maart

Integriteit in de politiek

5 april

Permanente campagne

6 april

Webinar Politiek actief met een beperking

13 april

Snellezen

25 april

Ledenwerving (Wieringerwerf)

11 mei

Nieuwsbrief maken

16 mei

Leiderschap voor vrouwen

Stuur onze nieuwsbrief door

Stuurt u de nieuwsbrief van het Kennispunt door naar uw collega-raads- en bestuursleden? Zo bereikt onze informatie zoveel mogelijk vertegenwoordigers van lokale politieke partijen.

Wilt u de nieuwsbrief van het Kennispunt niet ontvangen, dan kunt u zich hier uitschrijven.

Volg ons op sociale media

Bent u graag op de hoogte van al het nieuws rond lokale politieke partijen? Wilt u weten wat de actuele ontwikkelingen bij het Kennispunt zijn? Volg ons op Facebook, Twitter of LinkedIn, dan bent u altijd up-to-date!
twitter facebook linkedin 
Email Marketing Powered by MailPoet