Modules

Maak een wethoudersprofiel, campagnestrategie of sterkte-zwakteanalyse met online modules die je hier kunt downloaden. Er komen steeds nieuwe modules bij.

Campagne en communicatie

Hoe ben je als partij het hele jaar door zichtbaar? En hoe bereik je je doelgroepen op de meest effectieve manier? Deze modules geven daarvoor bruikbare handvatten.

Campagneorganisatie

Campagneorganisatie

De verkiezingscampagne is een drukke, maar meestal ook een leuke tijd. Samen met het bestuur, de leden, raadsleden en vrijwilligers voer je campagne, reageer je op verzoeken van de media, vul je stemhulpen in en bereik je zo veel mogelijk kiezers.

Verkiezingsprogramma schrijven

Verkiezingsprogramma schrijven

Ruim voor de gemeenteraadsverkiezingen start je de voorbereidingen voor het maken van een verkiezingsprogramma. In

Hoe schrijf ik een persbericht?

Hoe schrijf ik een persbericht?

Een persbericht kan leiden tot gratis media-aandacht. Het enige wat je zelf hoeft te doen is het persbericht schrijven. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan.

Doelgroepenanalyse

Doelgroepenanalyse

Het doel van de doelgroepenanalyse is om zo dicht mogelijk in de leefomgeving van jouw kiezers te komen en daar je informatie met hen te delen. Zo kan je de (beperkte) tijd en middelen per doelgroep zo effectief mogelijk inzetten.

Doelgroepenmatrix

Doelgroepenmatrix

Als onderdeel van je campagnestrategie kun je een doelgroepenmatrix maken. Hoe maak je een doelgroepenmatrix?

Online communicatie

Online communicatie

Communicatie is de afgelopen jaren drastisch veranderd. Van voornamelijk gecontroleerde boodschappen die, meestal via journalisten, eenzijdig naar de samenleving ‘gezonden’ werden naar interactie en directe communicatie met de burger.

Centrale boodschap

Centrale boodschap

De centrale boodschap is de kern van je campagne. In de centrale boodschap vertel je waar je partij voor staat, wat je speerpunten zijn voor deze campagne en wat je inzet is.

Module Kiezersonderzoek

Module Kiezersonderzoek

Om een campagnestrategie te kunnen ontwikkelen moet je je kiezers kennen. Waar wonen ze? Welke onderwerpen houden hen bezig? Wat moet er volgens hen veranderen in je gemeente? Door kiezersonderzoek uit te voeren kom je daar achter.

Begrijpelijk schrijven op B1-niveau

Begrijpelijk schrijven op B1-niveau

Als politieke partij wil je de kiezers laten weten waar je voor staat. Je gebruikt daarvoor bijvoorbeeld folders, nieuwsbrieven, je site en je verkiezingsprogramma. Als je schrijft op B1-niveau, kan de overgrote meerderheid van de lezers je tekst begrijpen