Nieuws uit het bestuur: Promoten Kennispunt biedt veel voldoening

25 augustus 2021

In 2005 ben ik samen met twee collega’s Beter Voor Dordt gestart. We moesten destijds alles rond de oprichting en het functioneren van een lokale partij zelf uitzoeken en regelen. Achteraf vind ik het wel eens jammer dat we toen de ondersteuning van ons Kennispunt moesten missen. Want het is fantastisch wat het Kennispunt nieuwe en bestaande lokale partijen kan bieden. Niet alleen rond de oprichting, maar bij vrijwel alle facetten van het bestuurswerk en het meedraaien in de lokale politiek.

 

 

Ook komend seizoen is het aanbod van het Kennispunt weer uitgebreid en divers. Zo verheug ik me op de Kandidaat Raadsleden Academies die vanaf september in alle provincies worden georganiseerd. Nieuwe enthousiaste mensen geven altijd veel positieve energie. Dat is goed en verfrissend voor de politiek en ook voor de politici die al een tijdje meedraaien.

Als stip aan de horizon kan ik me ook al verheugen op het landelijke congres voor lokale partijen. Met het bestuur van het Kennispunt gaan we brainstormen over de voorbereiding van dit congres. U hoort daar te zijner tijd zeker meer over.

Overigens kijk ik vooral ook uit naar de eerste live ontmoeting van het bestuur. We opereren inmiddels officieel sinds begin januari, maar vanwege de coronabeperkingen zijn we nog nooit fysiek bij elkaar geweest.

Persoonlijk haal ik veel voldoening uit het promoten van ons Kennispunt. Ik merk dat het velen inspireert. Zo word ik regelmatig door griffiers benaderd die voor hun lokale partijen op zoek zijn naar ondersteuning. Ook kreeg ik een verzoek van een lokale partij om met elkaar te sparren. Erg positief allemaal!

In 2005 moesten we het Kennispunt nog missen. Maar nu kunnen we er allemaal volop van profiteren. Ik ontmoet u graag de komende tijd bij of rond het aanbod van ons Kennispunt. Doe er uw voordeel mee!

 

David Schalken-den Hartog