Campagneactiviteiten

Elke campagne is weer anders: de toon, de duur en het type activiteiten hangen onder andere af van wat voor gemeente of provincie je bent, de onderwerpen die spelen en de kiezers die voor jouw partij van belang zijn. Alles kan, zolang het maar past bij de waarden en de doelstelling van je campagne.

Waar en hoe je ook campagne voert, je kunt erop rekenen dat politieke debatten en een-op-een kiezerscontacten (deur tot deur, flyeren of aan de telefoon) er onderdeel van zijn. Over de voorbereiding en uitvoering van die activiteiten lees je hier meer

Het politieke debat

Het succes van een debat staat of valt met de voorbereiding. Maak een vraag-en-antwoorddocument als basis voor het debat en oefen vooraf. Schuw hierbij de ‘vervelende vragen’ niet. 

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties