Thema’s en issues

Een belangrijk onderdeel van de boodschap zijn de verkiezingsthema’s. Waar moeten de verkiezingen volgens jouw partij over gaan? Kies thema’s die relevant zijn voor jouw achterban: onderwerpen die leven en kiezers aan het hart gaan. Thema’s waar kiezers voor naar de stembus gaan. Sommige thema’s zijn bijvoorbeeld wel belangrijk (goede wegen of betere dienstverlening van de overheid) maar kiezers in Nederland gaan er niet voor naar de stembus. Selecteer ook thema’s die passen bij de waarden van jouw partij en dus van jouw kiezers. Durf hierin keuzes te maken: een goede stelregel is drie centrale thema’s te kiezen. Verkiezingsthema’s zijn niet uitputtend. Het is een selectie van de onderwerpen die staan voor de waarden van de partij, mobiliserend werken en impact hebben op je kiezers.

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties