Evaluatie

De campagne is voorbij: iedereen is moe en gaat al snel weer over tot de orde van de dag. Vaak wordt in deze fase de evaluatie overgeslagen en dat is zonde. Neem de tijd om met elkaar stil te staan bij de dingen die goed gingen en bij de dingen die beter konden. Neem de campagnestrategie en de doelstellingen als uitgangspunt: zijn deze behaald? Werkt de organisatie zoals we die hebben ingericht? Wat werkte er goed op sociale media en wat niet? Zorg ook voor een archief: sla de publicaties in de media op, maar ook je eigen naslagwerk en documenten die je hebt gebruikt. Sla de gegevens op van je kiezers en van de contacten die je hebt opgedaan tijdens de campagne.  Ze kunnen in een volgende campagne goed van pas komen. Deze campagne is dan wel voorbij; de dag na de verkiezingen begint de volgende alweer.

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties