Naar de notaris

Als je een politieke partij opricht, moet je naar de notaris. De notaris legt de statuten vast in een notariële akte en zorgt er daarmee voor dat de partij een officiële rechtspersoon is en dat de oprichters of bestuurders niet hoofdelijk aansprakelijk zijn. Bij het bezoek aan de notaris moeten ten minste twee oprichters aanwezig zijn. De kosten verschillen per notaris, omdat notaris een vrij beroep is. Het loont dus om je van te voren goed te informeren en verschillende offertes aan te vragen.

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties