Gebruik OSV (Ondersteunende Software Verkiezingen)

De Kiesraad heeft Ondersteunende Software Verkiezingen (OSV) laten ontwikkelen die politieke partijen kunnen gebruiken om hun kandidatenlijst (en de bijbehorende formulieren) aan te maken, op te stellen en te controleren. Deze kun je vervolgens afdrukken om in te leveren op de dag van kandidaatstelling (samen met de digitale versie). Klik op onderstaande links naar de website van de Kiesraad voor meer informatie, downloads en gebruiksinstructies.

Meer informatie

Download en uitleg OSV – gemeenteraadsverkiezingen Download en uitleg OSV – Provinciale Staten- en Waterschapsverkiezingen

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties