Overige stukken (divers)

Bij het inleveren van de kandidatenlijst, moeten politieke partijen ook diverse andere stukken inleveren. Deze moeten worden aangevinkt op het formulier Kandidatenlijst en tegelijkertijd met de kandidatenlijst worden ingeleverd. Deze stukken zijn niet voor elke verkiezing en voor elke partij hetzelfde. Informeer je daarom van tevoren goed (via de website van de Kiesraad) welke formulieren van toepassing zijn op jouw partij.

Het kan daarbij gaan om:

  • Een kopie van een geldig identiteitsbewijs;
  • Machtiging tot het plaatsen van de aanduiding van een politieke partij boven de kandidatenlijst (model H 3-1);
  • Machtiging tot het plaatsen van een aanduiding, gevormd door samenvoeging van de aanduidingen boven de kandidatenlijst (model H 3-2);
  • Ondersteuningsverklaringen (model H 4);
  • Instemmingsverklaringen (model H 9);
  • Een betalingsbewijs van de waarborgsom (model H 12);
  • Een verklaring van voorgenomen vestiging.

Meer informatie

Website Kiesraad – verkiezingen Download formulier Model H 3-1 Download formulier Model H 3-2 Download formulier Model H 4 Download formulier Model H 9 Download formulier Model H 12

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties