Profielschets

De zoektocht naar goede kandidaat-raadsleden begint met het tijdig opstellen van een profielschets. Daarin maak je duidelijk wat voor jullie partij een goed raadslid is en wat je van diegene verwacht.

Over welke competenties, kennis en vaardigheden moeten je kandidaten beschikken? Welke persoonskenmerken vinden jullie belangrijk? Welke uitgangspunten moeten de kandidaten onderschrijven? Al die elementen zet je op een rij in de profielschets. Zo heb je een goed handvat in je zoektocht naar geschikte kandidaat-raadsleden.

Meer informatie

Profielschets kandidaten ChristenUnie Gemeenteraad Harderwijk-Hierden Profielschets voor kandidaat-raadsleden Echt voor Barendrecht Profielschets voor een kandidaat-(burger-)raadslid

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties