Training en opleiding

Ongeveer een jaar voor de verkiezingsdatum benader je concreet geïnteresseerden of zij zich willen kandideren als raadslid. Om potentiële kandidaten daar zo goed mogelijk op voor te bereiden, kun je je selectieprocedure combineren met een opleiding of cursus. Het aanvullen van je selectieproces met een opleiding of cursus is geen ‘must’, maar wel aan te bevelen. Als partij beschik je zo over goed voorbereide kandidaat-raadsleden. En als kandidaat-raadslid weet je wat je kunt verwachten van het raadslidmaatschap. Klik hier voor informatie over training en opleiding voor raadsleden.

Er zijn verschillende aanbieders van opleidingen en trainingen, bijvoorbeeld:

Meer informatie

Cursus politiek actief gemeenten Ondersteuning van Raadsleden Online leerplatform VNG

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties