Vereniging

Als vereniging – en dat ben je als politieke partij – heb je te maken met allerlei regels rond auteursrecht, integriteit en privacy. Hoe ga je daarmee om? Daarover lees je hier meer.

Communicatie

Het auteursrecht biedt iedereen die ‘werken’ creëert auteursrechtelijke bescherming. Onder ‘werken’ verstaat de Auteurswet alle uitingen op het gebied van letterkunde, wetenschap of kunst, en dat wordt ruim opgevat

Integriteit

Op integriteit moet je altijd letten. Integriteit staat volop in de belangstelling. En terecht. Want

Privacy -AVG voor politieke partijen

Sinds 25 mei 2018 geldt de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) in de hele Europese Unie. De AVG vergroot de privacyrechten van personen. Dat betekent dat organisaties die persoonsgegevens verwerken, meer verantwoordelijkheden hebben.

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties