Bewustwording en opleiding

In 1992 zei toenmalig minister Ien Dales al: “Een beetje integer bestaat niet”. Integriteit vraagt 365 dagen per jaar aandacht. De lat voor politici en bestuurders ligt hoog.

Kennis vergroten

Politici en bestuurders moeten er steeds op bedacht zijn dat zij integer handelen. Hoe zorg je dat zij zich daarvan voortdurend bewust zijn?

  • Training: het (periodiek) volgen van een training of opleiding op het gebied van integriteit kan het bewustzijn over integriteit vergroten en het belang van integer handelen benadrukken. Je kunt voor zulke trainingen terecht bij verschillende in integriteit gespecialiseerde bureaus.
  • Met elkaar in gesprek: het is verstandig om af en toe – als raadsleden, statenleden of fractiegenoten – met elkaar te praten over integriteit. Dat wordt ook wel een moreel beraad genoemd. Zo kun je van elkaar leren en krijg je een indruk van vragen die vaker terugkeren.

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties