De boer op met het programma

Als de tekst van het verkiezingsprogramma klaar is, kan het worden gepubliceerd en kunnen je kandidaten ermee naar buiten treden. Het is belangrijk dat het programma er goed uitziet en er makkelijk over te communiceren valt.

Natuurlijk staat de inhoud van het verkiezingsprogramma voorop. Maar om het zo goed mogelijk te kunnen uitdragen, is ook de vorm van belang.

  • Laat de definitieve tekst nog één keer checken door bijvoorbeeld een tekstueel sterk lid van je partij, zodat je zeker weet dat de tekst foutloos, goed leesbaar en toegankelijk is.
  • Zorg voor een strakke vormgeving, waarin je belangrijkste standpunten goed naar voren komen en gemakkelijk gecommuniceerd kunnen worden.
  • Maak een verkorte versie die eenvoudig gedownload kan worden op je website.
  • Maak korte ‘soundbites’ die gebruikt kunnen worden op social media, in mailings, folders, radiospotjes, op markten etc.

Meer informatie

Verkiezingsprogramma Gemeentebelangen Best Verkiezingsprogramma Gemeentebelangen Apeldoorn Verkiezingsprogramma Lokaal Oegstgeest Verkiezingsprogramma Leefbaar Rotterdam

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties