Vrijwilligersmanagement

Een politieke vereniging kan niet zonder vrijwilligers: actieve leden die zich met hart en ziel inzetten voor de partij. Als kleine vereniging kan het vinden van voldoende vrijwilligers best lastig zijn. Hoe werf je nieuwe vrijwilligers en hoe zorg je ervoor dat ze zich enthousiast blijven inzetten? Is het verstandig om extra verzekeringen te regelen of een contract met hen af te sluiten? Begin met het opstellen van een plan van aanpak (vrijwilligersbeleid), zodat je weet waar je moet beginnen.

Vrijwilligers werven (5 tips)

Hoe werf je vrijwilligers voor jouw partij? Als je een kleine vereniging bent, heb je waarschijnlijk alle leden al eens benaderd om mee te helpen bij het flyeren of het organiseren van een bijeenkomst.

Vrijwilligers betrekken en behouden (5 tips)

Vrijwilligers werven is een flinke uitdaging, maar hen op de juiste manier betrekken en  behouden vergt ook veel tijd en inzet.

Vrijwilligersbeleid (5-stappenplan)

Stap 1: Stel een bestuurslid met de portefeuille ‘vrijwilligers’ aan, eventueel in combinatie met de

Regels en wetten vrijwilligerswerk

Het is vrijwillig, maar niet vrijblijvend, wordt vaak over vrijwilligerswerk gezegd. Dat geldt voor beide partijen.

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties