Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB)

Het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB) is de beroepsvereniging van  burgemeesters in Nederland. Vrijwel alle (waarnemend) burgemeesters zijn lid van deze vereniging. De vereniging richt zich op collectieve belangenbehartiging van haar leden en op de ontwikkeling van de burgemeestersfunctie. Zo verzorgt het NGB een uitgebreid opleidingsprogramma en bevordert zij onderlinge contacten via congressen en bijeenkomsten.

Ook biedt het NGB ondersteuning bij crises aan (loco-)burgemeesters. Het NGB is hiervoor dag en nacht bereikbaar via telefoonnummer 070 – 373 80 80.

Lid worden

Om lid te worden van de NGB moet je als (waarnemend) burgemeester een schriftelijk verzoek indienen bij het bestuur. Op grond van het Rechtspositiebesluit burgemeesters vergoedt de gemeente de contributie voor het NGB.

Het NGB is gevestigd in het pand van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) aan Nassaulaan 12 in Den Haag.

Meer informatie

Website NGB – Algemeen Website NGB – Contact

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties