Unie van Waterschappen (UvW)

De Unie van Waterschappen UvW is de koepelorganisatie van alle waterschappen in Nederland. De vereniging vertegenwoordigt en behartigt de belangen van haar leden in het nationale en internationale speelveld. Daarnaast stimuleert de vereniging kennisuitwisseling en samenwerking en neemt zij zelf het initiatief om onderwerpen op de politieke agenda te zetten.

Voor waterschapsbestuurders

De UvW biedt geen specifieke diensten aan voor waterschapsbestuurders. Om het ambt van waterschapsbestuurders beter te kunnen ondersteunen en te professionaliseren, werkt de Unie samen met de VNG Academie, die diverse cursussen en trainingen voor lokale bestuurders organiseert.

Het UvW is gevestigd aan Koningskade 40 in Den Haag en beschikt daarnaast over een vertegenwoordiging in Brussel: Bureau Brussel.

Meer informatie

Website UvW – Algemeen

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties