Vergoeding bestuursleden waterschap

Ben je lid van het algemeen bestuur van een waterschap, dan krijg je daarvoor een maandelijkse vergoeding van € 477,42. Dit bedrag wordt jaarlijks geïndexeerd. De regels rond rechtspositie, verkiezing, vergoeding etc. van waterschapsbestuurders staan in het Waterschapsbesluit.

Daarnaast ontvangen leden van het algemeen bestuur een onkostenvergoeding  van € 170, 17 per maand. Fractievoorzitters ontvangen bovendien een jaarlijkse toelage, afhankelijk van de duur van het voorzitterschap en het aantal leden van de fractie.

Meer informatie over rechtspositie en vergoedingen van waterschapsbestuurders:

Meer informatie

Alles over politieke ambtsdragers ministerie van BZK Informatie Rijksoverheid over watersbestuur Algemene informatie Unie van Waterschappen

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties