Wethoudersvereniging

De Wethoudersvereniging is de beroepsvereniging van wethouders van Nederlandse gemeenten. De vereniging richt zich op collectieve belangenbehartiging, ondersteuning en consultatie, en professionalisering van het wethoudersambt door middel van opleidingen, trainingen en masterclasses. Voor individuele dienstverlening, zoals rechtspositionele vragen en vragen gerelateerd aan bestuurscrises, integriteit of ondermijning, kunnen leden ook terecht bij de beroepsvereniging.

Lid worden

Lidmaatschap staat open voor zowel nieuwe, ervaren als voormalige wethouders. Om lid te worden vraag je via de website (zie onder) een aanmeldformulier aan. Op grond van het Rechtspositiebesluit wethouders vergoedt de gemeente de contributie voor deze beroepsvereniging.

De Wethoudersvereniging is gevestigd in het pand van de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) aan Nassaulaan 12 in Den Haag.

Meer informatie

Website Wethoudersvereniging – Algemeen Website Wethoudersvereniging – Lidmaatschap

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties