Koepel- en beroepsverenigingen

Met vragen over je raadswerk kun je terecht bij verschillende koepel- en beroepsverenigingen. Zij ondersteunen gemeenten in hun werk en behartigen de gezamenlijke belangen van gemeenteraden.

Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG)

De VNG is de koepelorganisatie van alle gemeenten in Nederland. De vereniging ondersteunt gemeenten bij het vertalen van nationaal beleid naar gemeentelijk beleid en bij uitvoeringsvraagstukken

Nederlandse Vereniging voor Raadsleden

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden (voorheen Raadslid.nu) is de belangenvereniging van gemeenteraadsleden in Nederland.

Vereniging voor Plaatselijke Politieke Groeperingen (VPPG)

De Vereniging voor Plaatselijke Politieke Groeperingen (VPPG) is een beroepsvereniging voor raadsleden van onafhankelijke politieke groeperingen.

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties