Nederlandse Vereniging voor Raadsleden

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden (voorheen Raadslid.nu) is de belangenvereniging van gemeenteraadsleden in Nederland. Naast belangenbehartiging, richt de vereniging zich op het zo goed mogelijk vervullen van de rol in de gemeenteraad. De vereniging fungeert daarbij als vraagbaak en biedt ondersteuning door middel van een trainings- en onderwijsaanbod (Raadsacademie). Ook worden er regelmatig (regio)bijeenkomsten georganiseerd voor leden. Tot de raadsverkiezingen van 2018 voerde de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden de naam ‘Raadslid.Nu’.

Lid worden

Lidmaatschap is mogelijk voor alle raadsleden, deelraadsleden, burgerraadsleden, commissieleden, duo-raadsleden, steunfractieleden en fractiemedewerkers. Er zijn twee soorten lidmaatschappen: individueel en collectief (als gemeenteraad). Op grond van Rechtspositiebesluit raads- en commissieleden vergoedt de gemeente de contributie voor deze beroepsvereniging.

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden is gevestigd in het pand van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) aan Nassaulaan 12 in Den Haag.

Meer informatie

Website Ned. Vereniging voor Raadsleden – algemeen Website Ned. Vereniging voor Raadsleden – lidmaatschap

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties