Nederlandse Vereniging voor Raadsleden

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden (voorheen Raadslid.nu) is de belangenvereniging van gemeenteraadsleden in Nederland. Naast belangenbehartiging, richt de vereniging zich op het zo goed mogelijk vervullen van de rol in de gemeenteraad. De vereniging fungeert daarbij als vraagbaak en biedt ondersteuning door middel van een trainings- en onderwijsaanbod (Raadsacademie). Ook worden er regelmatig (regio)bijeenkomsten georganiseerd voor leden. Tot de raadsverkiezingen van 2018 voerde de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden de naam ‘Raadslid.Nu’.

Lid worden

Lidmaatschap is mogelijk voor alle raadsleden, deelraadsleden, burgerraadsleden, commissieleden, duo-raadsleden, steunfractieleden en fractiemedewerkers. Er zijn twee soorten lidmaatschappen: individueel en collectief (als gemeenteraad). Op grond van Rechtspositiebesluit raads- en commissieleden vergoedt de gemeente de contributie voor deze beroepsvereniging.

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden is gevestigd in het pand van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) aan Nassaulaan 12 in Den Haag.

Meer informatie

Website Ned. Vereniging voor Raadsleden – algemeen Website Ned. Vereniging voor Raadsleden – lidmaatschap