Vereniging voor Plaatselijke Politieke Groeperingen (VPPG)

De Vereniging voor Plaatselijke Politieke Groeperingen (VPPG) is een beroepsvereniging voor raadsleden van onafhankelijke politieke groeperingen. Dit zijn lokale politieke partijen die alleen meedoen aan gemeenteraadsverkiezingen en geen afdeling of onderdeel zijn van een landelijke politieke partij. De VPPG richt zich op de verbetering en versterking van de positie van deze raadsleden en van de lokale groepering als geheel. Dat doet zij door middel van belangenbehartiging en scholing (VPPG academie).

Lid worden

Individuele raadsleden en commissieleden van lokale politieke partijen kunnen zich aanmelden via de website (zie onder). Aanmelden als fractie is ook mogelijk. Op grond van het Rechtspositiebesluit raads- en commissieleden vergoedt de gemeente de contributie voor de VPPG.

Het secretariaat van de VPPG is gevestigd aan de Abstederschans 75 in Nieuwegein.

Meer informatie

Website VPPG – Algemeen Website VPPG – Lidmaatschap

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties