Koepel- en beroepsverenigingen

Met vragen over je werk in Provinciale Staten kun je terecht bij verschillende koepel- en beroepsverenigingen. Zij ondersteunen provincies in hun werk en behartigen de gezamenlijke belangen van de Provinciale Staten.

StatenlidNu

StatenlidNu is de beroepsvereniging voor Statenleden in Nederland. De vereniging komt op voor de belangen van haar leden en ondersteunt

Interprovinciaal Overleg (IPO)

Het IPO is de koepelorganisatie van de twaalf Nederlandse provincies. De vereniging biedt haar leden een platform voor het stimuleren van innovatie en de uitwisseling van kennis, zoals ‘best practices’.

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties