StatenlidNu

StatenlidNu is de beroepsvereniging voor Statenleden in Nederland. De vereniging komt op voor de belangen van haar leden en ondersteunt Statenleden op het gebied van deskundigheidsbevordering zodat zij hun rol in de Provinciale Staten zo goed mogelijk kunnen vervullen. Als beroepsvereniging wil StatenlidNu samen met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden (voorheen Raadslid.Nu) en de Vereniging van Griffiers een gesprekspartner zijn van het Rijk.

Lid worden

Lidmaatschap is mogelijk voor alle Statenleden, burgerstatenleden, commissieleden, duo-Statenleden en steunfractieleden. Er zijn twee soorten lidmaatschappen: individueel en collectief (als Provinciale Staten). Op grond van het Rechtspositiebesluit Staten- en commissieleden vergoedt de Provincie de contributie voor StatenlidNu.

StatenlidNu is gevestigd in het pand van het Interprovinciaal Overleg (IPO) aan Herengracht 23 in Den Haag.

 

Meer informatie

Website StatenlidNu – Algemeen Website StatenlidNu – Lidmaatschap

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties