Aanbod gekozen politici en bestuurders

Voor het ambt van volksvertegenwoordiger en bestuurder, gekozen of benoemd, bestaat geen specifieke studie of opleiding. Waar kun je terecht voor scholing om het ambt (beter) onder de knie te krijgen? Waar vind je meer informatie over ingewikkelde politieke en bestuurlijke dossiers? Welke organisaties bieden dergelijke cursussen en opleidingen aan? En wie betaalt dat eigenlijk?

Voor Raadsleden

Voor Statenleden

Voor Leden algemeen bestuur Waterschap

Voor Wethouders

Voor Gedeputeerden

Voor Burgemeesters

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties