Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB)

Het Nederlands Genootschap van Burgemeesters (NGB) is de beroepsvereniging van  (waarnemend) burgemeesters in Nederland. De vereniging richt zich op collectieve belangenbehartiging en op de ontwikkeling van de burgemeestersfunctie. Het NGB verzorgt daarvoor elk jaar een uitgebreid opleidingsprogramma. Leden kunnen dit programma bekijken via het besloten gedeelte van de website. De diverse opleidingen – van eendaagse workshops tot meerdaagse leergangen – worden gefinancierd uit het Professionaliseringsfonds Burgemeesters.

Daarnaast worden op de website van het NGB diverse ‘burgemeestersdossiers’ uitgelicht, en bevordert de vereniging onderlinge contacten door middel van een jaarlijks congres, de Lochemconferenties en (intervisie)bijeenkomsten.

Meer informatie

Website NGB – Algemeen Website NGB – Professionalisering Website NGB – Dossiers

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties