Unie van Waterschappen (UvW)

De Unie van Waterschappen (UvW) is de koepelorganisatie van alle waterschappen in Nederland. De vereniging vertegenwoordigt en behartigt de belangen van haar leden en stimuleert onderlinge kennisuitwisseling en samenwerking. Op haar website kunnen bestuurders terecht voor meer informatie over relevante onderwerpen, zoals bestuurszaken, belastingen en duurzaamheid. Daarnaast organiseert de UvW regelmatig (informatie) bijeenkomsten voor bestuurders, waaronder de jaarlijkse Waterschapsdag.

Naast haar verenigingswebsite beheert de Unie van Waterschappen ook een publiekswebsite met educatieve informatie over waterschappen, en over (praktijkgerichte) opleidingen in de ‘watersector’, met name gericht op professionals.

Om het ambt van waterschapsbestuurders beter te kunnen ondersteunen en te professionaliseren, werkt de UvW samen met de VNG Academie, die diverse cursussen, trainingen en E-learnings voor lokale bestuurders organiseert.

Meer informatie

Website UvW Website waterschappen

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties