Voor Raadsleden

Financiering: wie betaalt mijn cursus?

Op grond van het Rechtspositiebesluit raads- en commissieleden vergoedt de gemeente scholing, zoals opleiding, cursussen en congressen, die direct te maken heeft met het ambt van raadslid-zijn.

Basis opleidingsprogramma Raadsleden

Op verzoek van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, heeft het Centre for Professional Learning – het expertisecentrum leren en ontwikkelen van de Universiteit Leiden – bij raadsleden geïnventariseerd hoe zij invulling geven aan de eigen rol en welke ontwikkelbehoeften dit met zich meebrengt

Digitale leeromgeving Raadsleden

Op deze digitale leeromgeving, gratis toegankelijk voor alle raadsleden, wordt sinds 2018 een groot en gevarieerd aanbod aan digitale opleidingen en trainingen gepresenteerd in de vorm van e-learningmodules, kennisclips, animaties en handreikingen

Leerplatform Raadsleden

Op dit gratis online leerplatform voor raadsleden zijn zeven e-learningmodules te volgen die je ondersteunen om een vliegende start te maken als raadslid.

Raadsacademie

de Raadsacademie organiseert regelmatig regionale bijeenkomsten met (thema)workshops. Tot slot publiceert de vereniging een opleidingengids met alle cursussen, trainingen en opleidingen die zij in samenwerking met (commerciële) partners aanbiedt.

VPPG Academie

De academie van de Vereniging voor Plaatselijke Politieke Groeperingen (VPPG academie) richt zich op de ondersteuning, ontwikkeling en professionalisering van lokale partijen en groeperingen die zijn aangesloten bij de vereniging.

VNG Academie

De Academie van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) biedt diverse één- of meerdaagse trainingen en cursussen.

Democratie in Actie

Democratie in Actie is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Binnenlandse Zaken, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), de beroeps- en belangenverenigingen en een groot aantal partners.