Basis opleidingsprogramma Raadsleden

Op verzoek van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, heeft het Centre for Professional Learning – het expertisecentrum leren en ontwikkelen van de Universiteit Leiden – bij raadsleden geïnventariseerd hoe zij invulling geven aan de eigen rol en welke ontwikkelbehoeften dit met zich meebrengt. Dit resulteerde in het Basis opleidingsprogramma Raadsleden, inclusief een schematische opleidingskaart met uitgebreide uitleg en aanbevelingen.

De Nederlandse Vereniging voor Raadsleden, de Vereniging van Griffiers, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het ministerie van Binnenlandse Zaken stellen deze publicatie ter beschikking aan alle (nieuwe) raadsleden

Meer informatie

Download het Basis opleidingsprogramma Raadsleden (2018

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties