Digitale leeromgeving Raadsleden

Op deze digitale leeromgeving, gratis toegankelijk voor alle raadsleden, wordt sinds 2018 een groot en gevarieerd aanbod aan digitale opleidingen en trainingen gepresenteerd in de vorm van e-learningmodules, kennisclips, animaties en handreikingen. Denk aan thema’s als: wegwijs in gemeentefinanciën, grip op regionale samenwerking, profilering via sociale media of een competitiescan.

Deze digitale leeromgeving is ontwikkeld in opdracht van de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden met medewerking van de Vereniging van Griffiers, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Meer informatie

Website Digitale leeromgeving raadsleden Meer informatie over de Digitale leeromgeving raadsleden

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties