Leerplatform Raadsleden

Op dit gratis online leerplatform voor raadsleden zijn zeven e-learningmodules te volgen die je ondersteunen om een vliegende start te maken als raadslid. De zeven e-learnings gaan over: Financiën, Omgevingswet, Burger- en Overheidsparticipatie, Regionale samenwerking, Rollen & instrumenten, Sociaal domein en Veiligheid.Elk dossier bevat basiskennis en nuttige informatie die je kan helpen als je aan de slag wilt op een van de genoemde terreinen.

Het leerplatform is ontwikkeld door de VNG Academie in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG), in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Raadsleden en de Vereniging van Griffiers.

Meer informatie

Website Leerplatform raadsleden

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties