Interprovinciaal Overleg (IPO)

Het Interprovinciaal Overleg (IPO) is de koepelorganisatie van de twaalf Nederlandse provincies. De vereniging behartigt de belangen van de provincies en biedt een platform voor het stimuleren van innovatie en de uitwisseling van kennis, zoals ‘best practices’. Op de website kunnen Statenleden terecht voor informatie over provinciale beleidsvelden, handreikingen en een actuele Newsroom. Ook organiseert het IPO regelmatig (informatie) bijeenkomsten, vaak in samenwerking met gelieerde organisaties, zoals de VNG en de Unie van Waterschappen.
Daarnaast heeft het IPO een podcastserie ontwikkeld voor aspirant-Statenleden, waarin Statenleden tussen de twintig en veertig jaar vertellen wat het inhoudt om Provinciaal Statenlid te zijn en waarom zij zich verkiesbaar stelden.

Meer informatie

Website IPO – Algemeen Website IPO – Newsroom Website IPO – Podcastserie Statenleden

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties