Wethoudersvereniging

De Wethoudersvereniging is de beroepsvereniging van wethouders van Nederlandse gemeenten. De vereniging richt zich op collectieve belangenbehartiging, ondersteuning en professionalisering van het wethoudersambt. Voor individuele dienstverlening, zoals rechtspositionele vragen, kunnen leden ook terecht bij de beroepsvereniging. Daarnaast organiseert de vereniging bijeenkomsten in het land, zoals de jaarlijkse Wethoudersconferentie.

Het opleidingsaanbod van de vereniging is ruim en divers:

  • Starterstraject: voor nieuwe wethouders (3 dagen).
  • Actualiteitencollege: verdieping, trends en actuele ontwikkelingen (serie of 1 dag).
  • Intervisie: in een veilige omgeving van elkaar leren. Deze methode stelt de deelnemers in staat om in betrekkelijk korte tijd tot de kern van een specifieke, door een deelnemer ingebrachte situatie te komen (6 bijeenkomsten).
  • Post-hbo-opleiding Politiek Bestuurlijk Management (Wethoudersopleiding): een combinatie van praktijkleren afgewisseld met intervisiemomenten (10 studiedagen).
  • Coaching: professionele coaching voor en door wethouders (maatwerk).

Meer informatie

Wethoudersvereniging – professionalisering - agenda Wethoudersvereniging – professionalisering - intervisie

Welkom bij het Kennispunt Lokale Politieke Partijen

Overal in ons land zijn lokale politieke partijen actief. Als lokale partij bouw je mee aan je gemeente. Daarom is het belangrijk dat je je werk optimaal kunt doen. En daar komt heel wat bij kijken. Hoe richt je een partij op? Waar vind je goede bestuurders, kandidaten en vrijwilligers? Kun je zomaar aan verkiezingen meedoen? Hoe financier je je partij?

Het Kennispunt Lokale Politieke Partijen is dé wegwijzer voor lokale partijen. Praktisch en overzichtelijk. Van het oprichten van een partij tot actief meedoen als raadslid of bestuurder. Kijk rond op de site en ontdek waarbij het Kennispunt je kan ondersteunen. Staat je vraag er niet bij? Laat het dan weten via info@lokalepolitiekepartijen.nl.

Een sterke lokale democratie maken we samen.

Ik verklaar het Kennispunt Lokale Politieke Partijen graag voor geopend!

 

Kajsa Ollongren
Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties